Projektek

EJO4Youth – a hatékony pályaorientáció fiatalok számára

add class h_bar orange

Az EJO4Youth Projekt (Effective Job Orientation for Youth – hatékony pályaorientáció fiatalok számára) azoknak a szakembereknek ad eszközt a kezébe, akik pályakezdő fiatalokkal foglalkoznak akár az alap-, akár a középfokú oktatás befejezéséhez közeledően.

A magyar iskolákban is működik egyfajta pályaorientációs rendszer, az e projektben alkalmazott személyközpontú, a szimbólummunka eszköztárát is felhasználó megközelítés ezt kiegészítve is vagy önállóan is alkalmas a pályaorientáció megkönnyítésére. Különösen hatékony azoknál a fiataloknál – és ők nincsenek kevesen –, akik „nem tudják, mik akarnak lenni”: azaz nem vagy nehezen találnak célokat, alul- vagy egyáltalán nem motiváltak, sokszor értelmetlennek vagy érthetetlennek találják úgy az oktatás, mint a munka világát.

Ilyen módon a projekt bővíti azoknak a szakembereknek, köztük pedagógusoknak az eszköztárát, akik a jelen rendszerben elakadt fiatalok számára szeretnének valódi, használható, kézzel fogható segítséget nyújtani.

Amennyiben szeretné követni munkánkat, látogasson el a projekt honlapjára: https://www.ejo4youth.eu/

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Együttműködés az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje terén
Tevékenységtípus: Stratégiai partnerség az ifjúságügy területén
Pályázati azonosító: 2021-2-TR01-KA220-YOU-000051418

A program kezdete: 2022.05.01.
A program vége: 2024.04. 30.
A projekt futamideje: 24 hónap

Partnerek:

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

„Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”