„Nem tudok senkinek semmit tanítani, csak megteremthetem számára
azt a környezetet, amelyben tanulni képes.“
Carl R. Rogers

Területeink

Érzelmi intelligencia, adaptivitás és reziliencia

A gyorsan változó környezetben a legtöbb, amit a gyerekeknek és felnőtteknek adhatunk, hogy segítjük őket a legsikeresebb alkalmazkodásban. A fenti három kompetencia fejlesztése ezért itatja át minden tevékenységünket.

Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal

Csak akkor tudunk békébe kerülni önmagunkkal, ha újra kapcsolatba lépünk a természeti környezetünkkel is. Fenntarthatósági projektjeinkkel, ezen belül is az élő természettel való találkozás elősegítésével igyekszünk ezt mi is támogatni.

Játékpedagógia

A gyerekek a játékon keresztül fejlődnek leginkább, és a felnőttek is felszabadultan tudnak tanulni a játékból. Épp ezért a szabad játékkal és a játék kötöttebb formáival – társasjátékok, táblajátékok, szimulációs játékok, játékos tanulás – egyaránt foglalkozunk projektjeinkben.

Drámapedagógia

A dráma és színjátszás ősi tevékenység. A gyermekek szabad játékában is megjelenik, de a személyiség-fejlesztésben és általános kompetencia-fejlesztésben is használt módszer. Több célzottan drámás projektünk van, és használjuk az eszközeit oktatási munkánkban.

Képzések / Események

Személyközpontú Trénerképző Program

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány 200 órás Személyközpontú Trénerképző Programja pedagógusoknak, felnőttképzéssel, ifjúsággal foglalkozó, segítő szakmában tevékenykedő szakembereknek a nem-formális tanulás szellemében.

Részletek és jelentkezés

Érzelmi intelligencia fejlesztése élményközpontú módszerekkel

30 órás akkreditált pedagógusképzésünk az érzelmi intelligencia-fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével foglalkozik. Ajánljuk pedagógusoknak, pszichológusoknak, szabadidő-szervezőknek, ifjúságsegítőknek.

Részletek és jelentkezés

Reziliencia-fejlesztés drámával és játékkal

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésünk dráma- és játékpedagógiai technikákat ötvöz a reziliencia-fejlesztésben. A háromrészes tréninget ajánljuk pedagógusoknak, pszichológusoknak, szabadidő-szervezőknek, ifjúságsegítőknek.

Részletek és jelentkezés

Aktuális projektek


Partnereink / tagságaink

Támogatóink