Képzések

Reziliencia-fejlesztés – Drámapedagógiai elemek elmélyítése

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésünk célja a pedagógusok reziliencia-fejlesztéssel kapcsolatos drámapedagógiai eszközkészletének a bővítése.

add class h_bar blue

A reziliencia a nehéz helyzetekkel való megbirkózás képessége, egyszerre foglalja magába a rugalmasságot és alkalmazkodást, valamint az önazonosság megőrzését. A reziliencia tulajdonképpen a sérülékenység ellentéte. Rezilienciára minden gyermeknek szüksége van: nehéz körülmények között élő gyermekeknek pedig különösen. A reziliencia védőfaktort jelenthet az érzelmi és szociális problémák kialakulásában, az iskolai beilleszkedési és tanulási nehézségekben, vagy akár a korai iskolaelhagyásban.

’A korai iskolaelhagyás megelőzése, a megbirkózás képességének fejlesztése – reziliencia-fejlesztés alapozó képzés -, drámával és játékkal általános és középiskolában’ képzés folytatása.

A képzés céljai:

• A pedagógusok reziliencia-fejlesztéssel kapcsolatos drámapedagógiai eszközkészletének a bővítése.
  • Dorothy Heathcote módszertanának a megismerése, a szakértői köpeny, a pozicionális dráma és a szerepjáték módszerének saját tanulócsoport igényeihez igazított használatának bemutatása.
  • A mozgásszínház és playback módszertanának megismerése, az iskolai gyakorlatban felhasználható pantomim -, ritmus – és improvizációs technikák elsajátítása.

További célok: Ismeretszerzés az egyéni bánásmódot igénylő gyermekekkel folytatott drámapedagógiai munkáról és a tanulási vagy érzelmi, viselkedésbeli nehézségekkel küzdő tanulók a dráma-folyamatbéli bevonásának lehetőségeiről. A bemutatott gyakorlatok és módszertanok saját tanulócsoport igényei szerinti rugalmas alakításának megtanulása. A biztonságos légkör drámafolyamatokban való megteremtésének és megtartásának a megtanulása.

Célcsoport: olyan pedagógusok, akik készek az oktatási és nevelési célú drámatechnikákat beépíteni mindennapi pedagógiai gyakorlatukba, mind tantárgyi tanóráikba, mind egyéb pedagógusi tevékenységükbe (projektek, szakkörök, szabadidős lehetőségek), a sikeres reziliencia-fejlesztés érdekében.

A tréning az Oktatási Hivatal által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzés.
Megnevezése: Drámapedagógiai gyakorlat elmélyítése általános és középiskolában – Reziliencia-fejlesztés – a korai iskolaelhagyás megelőzése, a megbirkózás képességének fejlesztése
Nyilvántartási száma: D/4649/2020
Felnőttképzési nyilvántartási szám: A/9110/2018
Érdeklődését az alábbi űrlapon jelezheti: https://forms.gle/rUp1vQtnyXnJUBNm8