Projektek

ViPER – Játékos Önkéntesek – Utak a munkaerőpiacra

add class h_bar orange

A ViPER – “Játékos Önkéntesek – Utak a munkaerőpiacra” projekt célja egy olyan önkéntesek számára készült tréning program honosítása, amely minőségi fejlődést jelentene a gyerekekkel dolgozni kívánó felnőttek számára. A “Játékos Önkéntesek” képzési program jelenleg az Egyesült Királyság Skills Active (Sector Skills Council) tanácsa által akkreditált program. Partnereinkkel együtt a projekt során a helyi jó gyakorlatokat Európa szerte összegyűjtjük, és ezek tanulságait is felhasználva alkotunk meg egy egész Európában hozzáférhető tréning programot. A projektünk végeredménye egy többnyelvű tréning program, kapcsolódó képzési anyagokkal a szakmai képzést végző oktatók és trénerek, valamint a tanulók részére. A gyermek életének központjában a játék áll. De nem csak mi, emberek játszunk, játékszerű tevékenységeket már a rovaroknál is megfigyeltek és minden fiatal emlősállat is játszik fiatal korában.

A ViPER projekt célja, hogy egy már létező önkéntes oktatási program tananyagának átültetésével a szakmai oktatás és felnőttképzés minőségét javítsa a célországokban, és képzési lehetőséget biztosítson azok számára, akik gyermekekkel szeretnének dolgozni. A nemzetközi konzorcium az együttműködés folyamán az európai jó gyakorlatokat kívánja a képzésébe beépíteni, amelynek célja pedig a gyermekek minőségi játékra való inspirálása és segítése Európában. Szeretnénk, ha a programunk, valamint a gyermekek játékát támogató önkéntes modell egy EU által elismert oktatási programmá váljon.

A ViPER arra az igényre válaszol, hogy a gyermekek napközbeni ellátásának szükséglete segítheti a nőket a munkába visszatérésben. Míg a tananyag része a szociális és civil kompetenciák fejlesztése is, a játékra helyezett hangsúly a tanulók már meglévő szülői kompetenciáit növeli.

Program: Lifelong Learning Programme
Pályázati kategória: Leonardo da Vinci
Tevékenységtípus: Transfer of innovation
Pályázati azonosító: 2013-1-GB2-LEO05-10638

A program kezdete: 2013.10.01.
A program vége: 2015.09.30.
A projekt futamideje: 24 hónap
Az Európai Bizottságtól kapott támogatás összege: 281.822 EUR

Partnerek:

A projekt honlapja: viper.pontopr.com

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

“Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”