Projektek

Tanulás – növekedés: A személyközpontú oktatás a gyakorlatban

add class h_bar orange

2022 januárjában megérkezett hozzánk Vermes Ajnácska Szlovákiából, a második Európai Szolidaritási Testület (ESC) projektünk keretében. Nehézkes úton jutottunk ide, a projektet majdnem meghiúsította a COVID-járvány, azonban egy-két változtatás útján, és Ajnácska lelkesedésével végül megvalósíthattuk a programot!

Az ESC program azért jött létre, hogy lehetőséget teremtsen európai fiataloknak arra, hogy akár saját hazájukban, akár külföldön a közösség érdekeit szolgáló programokban vegyenek részt. Az Alapítványnál már több éve foglalkozunk ezzel a programmal, illetve elődjével, az Európai Önkéntes Szolgáltattal, ezek keretében Ajnácska már az ötödik önkéntes nálunk.

A projekt során legfőbb célunk a személyközpontú oktatás terjesztése volt: egyszerre szerettük volna bemutatni tevékenységeinket a fogadott fiatalnak, remélve hogy módszereink hírét magával viszi, másrészt pedig neki magának olyan tanulási környezetet biztosítani, amelyben ő személyesen fejlődhet. A külföldi önkéntes tevékenység remek alkalom arra, hogy kipróbáljuk magunkat egy eddig esetleg ismeretlen munkakörnyezetben, felelősséget vállalva a közösségért, tiszteletben tartva egymás különbözőségeit.

Program: Európai Szolidaritási Testület
Pályázati kategória: Önkéntes projektek
Pályázati azonosító: 2020-2-HU01-ESC11-079052

A program kezdete: 2020.09.01.
A program vége: 2022.08.31.
A projekt futamideje: 24 hónap

Az Európai Bizottságtól kapott maximális támogatás összege: 6.761 EUR

„Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”