Projektek

Sources of Learning – A tanulás forrásai

add class h_bar orange

2018. október 24-én elkezdtük a közös munkát harmadik EVS-önkéntesünkkel, Durdík Ildikóval a „Sources of Learning” projekt keretein belül. Ildikó a Felvidékről érkezett hozzánk, és akárcsak korábbi EVS önkénteseinket, Gábort és Pityut, őt is partnerszervezetünk, a TANDEM n.o. támogatta, támogatja mind az ideutazása előtt, mind az ittléte ideje alatt.

Ildi már eltöltött huzamosabb időt Magyarországon korábban, hiszen 2,5 évig itt tanult pszichológiát. Ezután dolgozott idősekkel, majd autista fiatalokkal, jelenleg pedig a középiskolai korosztállyal szeretne foglalkozni – ehhez pedig egy kreatív közeget keresett éppen, amikor találkozott az önkéntes-lehetőséggel. Az alternatív oktatás és a rogersi szemlélet már régóta érdekli, így egy remek lehetőségnek tűnt számára hogy velünk töltsön egy tanévet, megismerve egy ilyen alapokon nyugvó „nem-iskolát”. Nyitott a különféle művészetekre, leginkább a mozgáson át történő önkifejezésre, kézműves alkotásra és a természetre.

Az EVS program részeként a fiatalok biztonságos háttérrel láthatnak világot, olyan tapasztalatokat gyűjtve, melyek mind szakmai, mind személyes fejlődéshez hozzásegítik őket. A Sources of Learning projekt célja, hogy egy fiatalnak lehetősége legyen Magyarországon tölteni 9 hónapot (egy tanévet), és eközben megismerkedjen a szervezetünk tevékenységeivel. A közös munka során az önkéntes betekintést nyerhet abba, mi hogyan alkalmazzuk a rogers-i személyközpontú alapelveket, a non-formális és az informális tanulás elveit mindennapjaink során.

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Egyének mobilitása
Tevékenységtípus: Európai Önkéntes Szolgálat
Pályázati azonosító: 2018-2-HU01-KA125-047902
Az Európai Bizottságtól kapott támogatás összege: 6.004 EUR

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

“Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”