Projektek

SCRAPPIES – Kreativitás és fenntarthatóság: játsszunk újrahasznosított anyagokkal

add class h_bar orange

A projektünk fő célja az újrahasznosítható hulladékok felhasználása az oktatásban. Az újrahasznosítás az egyik leghatékonyabb módja a hulladékcsökkentésnek, ezért fontos témája a környezetvédelmi párbeszédeknek. A projektünk a fenntartható fejlődésre nevelés keretében tanít a felelős fogyasztásra kreatív oktatási tevékenységeken keresztül.

A projekt másik célja a környezeti nevelésen kívül, olyan pedagógiai módszereket kínálni alsó tagozatos tanítóknak, amelyekkel felfrissíthetik, bővíthetik már meglévő eszköztárukat. Játékos, kézzelfogható foglalkozások tárát készítjük el a projektben, amelyekkel új módon taníthatóak a természettudományok és a humán tudományok egyaránt. Fontosnak tartjuk, hogy olyan óravázlatokat és gyakorlatokat alkossunk, amelyek nem lógnak ki az iskolai keretrendszerből, azok könnyen integrálhatóak a közoktatás keretei közé.

A projekt során egy könnyen és gyorsan használható eszköztárat hozunk létre, amelynek használatával a tanítók könnyen be tudják vinni óráikra a SCRAPPIES óravázlatokat. Valamint ingyenes tréningeket, személyes és online workshopokat szervezünk a gyakorlatok bemutatására.

Amennyiben szeretné követni munkákat keresse Suhajda Etelka kollégánkat e-mailen.

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Együttműködési célú partnerség (KA2)
Tevékenységtípus: Partnerségi együttműködés a köznevelés területén
Pályázati azonosító: Scrappies – Enhancing Creativity and Sustainable Attitudes of Children through Play and Recycled Materials, 2022-1-PL01-KA220-SCH-000087886

A program kezdete: 2022.09.01.
A program vége: 2025.02. 28.
A projekt futamideje: 29 hónap

A projekt weboldala: https://scrappiesproject.eu/

Partnerek:

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

„Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”