Projektek

Játsszunk helyesen!

add class h_bar orange

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány – mint regisztrált Tehetségpont – a Nemzeti Tehetségprogram keretében képzést tartott olyan fiatalok számára, akik játékok segítségével szeretnének fiatalokat, gyerekeket fejleszteni. A tehetségműhely célja, hogy a fiatalok kifejezetten a játék alkalmazásának területén fejlődjenek, megértsék és kipróbálják a játék alkalmazását fejlesztői közegben.

Feldolgozott témák:

  • A szabad játék, a játék-alapú tanulás és a gamification különbségei és alkalmazása. A játékkal foglalkozó hazai és nemzetközi szervezetek feltérképezésének lépései
  • A playwork elmélet, a játékterek kialakítása, a kompenzáló játéktér, a beavatkozás típusai, a szabad játék folyamata
  • A társasjátékok használata az oktatásban: a legegyszerűbb absztrakt játékoktól a bonyolultakig
  • Szimulációs játékok (sajátélmény), a szimulációs játékok alkalmazása a fejlesztési folyamatokban
  • A tréningeken használt módszerek.

A képzést lebonyolító szakemberek:

  • Suhajda Virág (PhD) tréner, szervezetfejlesztő, és az utóbbi években oktatási kutatás-fejlesztéssel és értékeléssel is foglalkozik a Rogers Alapítványban, különböző európai szintű projektekben.
  • Jesztl József a hazai játékpedagógia egyik meghatározó szereplője. Szociálpedagógiai végzettséggel bír. Társasjátékokkal dolgozott roma fiatalok tehetség-fejlesztésében a Tudor Alapítványban. Jelenleg a Deák Diák Iskola tehetséges gyerekeivel dolgozik társasjátékokkal. Mentorként támogatja az Igazgyöngy Alapítvány munkáját.

Alapítványunk a 35155-31/2015/ESELYT számú, a pályázat nyerteseiről készült nyertes döntési lista alapján 2.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Pályázati azonosító: NTP-FTH-15-0089

A program kezdete: 2015.07.01.
A program vége: 2016.06.30.
A projekt futamideje: 12 hónap

A projekt résztvevői tanulmányokat írtak, kutatásokat végeztek a játékról, melyekből tanulmánykötet készült.