Projektek

Játssz tovább!

add class h_bar orange

A játék sosem ér véget. Játsszunk helyesen! projektünk során motivált, elkötelezett, a segítő szakmában járatos, vagy az iránt erősen érdeklődő fiatalokat kerestünk meg. Ők közösséggé formálódva ismerkedtek meg a játék-alapú fejlesztés legkülönfélébb formáival. Tanultak és kipróbáltak, terveztek és megvalósítottak, műhelyeken, esetmegbeszéléseken, tréningeken vettek részt, melynek eredményei a 2016 júniusi Élménynapunkban teljesedtek ki. Mindezt a saját, és leendő fiatal pártfogoltjaik fejlődésének érdekében.

Projektünk végéhez közeledve résztvevőinkkel közösen azt gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes, és szükséges is, ezt a pozitív, élményekkel teli, motiváló és fejlődésben gazdag együttműködést folytatni. Így született meg a Játssz Tovább! projektünk koncepciója.

A csapat nagy része (legalább 12 fő) folytatja velünk az utat. Ismét együtt dolgozva, több tematikus délutáni, illetve két „bentlakásos” alkalmon is, melyek szerves része a közös esetmegbeszélés, feltárás, illetve a tréning- és játékos technikák elsajátítása is. A résztvevők a közös munka során osztják meg egymással legújabb tapasztalatainkat, élményeiket, ezzel biztosítva saját, folyamatos fejlődésüket. A bentlakásos alkalmak során pedig a személyes kapcsolatok elmélyítése mellett projekt jellegű ötleteik megvalósításában mentorokká avanzsált trénereik is személyre szabott támogatást nyújtanak nekik. Szervezetünk tagjaival együttműködve pedig egy társadalmi felelősségvállalási koncepció is kidolgozásra kerül, illetve kapcsolódó projektjeinkben (ELENA, ArtPad, Dramatic Changes) való részvételre is lehetőséget kapnak, melyek tapasztalatait szintén megoszthatják résztvevő társaikkal.

2017-ben, pedig egy újabb élménynappal várunk majd minden kedves érdeklődőt, melynek az élmény, a képzésen elsajátítottak és a közös munka eredményeinek bemutatása mellett a közösség- és a hálózatépítést is céljául tűzzük ki!

Mindezt továbbra is a gyermekek, a fiatalok és a következő generációk érdekében, hogy az újabb gondolatok, gyakorlatok, technikák elsajátítása által segítsék azon fiatalok fejlődését, akikkel kapcsolatban vannak vagy lesznek. Suhajda Virág és Jesztl József vezetésével, csapatként együttműködve és fejlődve, a játék-alapú fejlesztésben szerzett tudásukat elmélyítve, újra együtt dolgoznak. Hiszen ők már tudják, és szeretnék is minél szélesebb körben elterjeszteni, hogy játszani márpedig jó!

Alapítványunk a 17680-25/2016/ESELYT számú, a pályázat nyerteseiről készült nyertes döntési lista alapján 1 300 000, azaz egymillió háromszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Pályázati azonosító: NTP-FTH-16-0016

A program kezdete: 2016.07.01.
A program vége: 2017.06.30.
A projekt futamideje: 12 hónap

A projekt során a játék kapcsán társadalmi felelősségvállalási koncepciót készítettünk.