Projektek

HEMP: Hosting Empowerment

add class h_bar orange

Elkötelezett vezetők és segítők vagyunk Németországból, Olaszországból, Magyarországról, Svédországból, Ausztriából és Portugáliából akik együtt erősítjük és támogatjuk az egyéneket és csapatokat abban, hogy aktívan vegyenek részt egy emberibb, örömtelibb és fenntarthatóbb világ kialakításában.

A Hosting Empowerment egy hároméves program, amelyet az EU Erasmus + programja (2020-2023) finanszíroz. Célja, hogy az érzelmileg kiszolgáltatottabb csoportok aktívabb állampolgárokká váljanak. Együtt megkeressük azokat a megoldásokat amelyek erősítik az önbizalmat, a hatékonyságot és erőt adnak a továbblépéshez.

Miért van szükség támogatásra?

Tapasztalataink szerint a pozitív társadalmi változáshoz való hozzájárulás legfőbb akadálya, hogy nem bízunk abban, hogy akár egyénileg, akár csoportosan képesek vagyunk hatást gyakorolni a társadalomra. Ez különösen igaz a kiszolgáltatott csoportokra. Projektünk arra összpontosít, hogy ezeket a csoportokat cselekvésre és saját életkörülményeik javítására ösztönözze. A támogatást tekintjük a társadalmi újítások három alappillére közül az egyiknek az „emberi szükségletek” és a „változó társadalmi kapcsolatok” mellett.

Az érzelmileg kiszolgáltatott csoportok a leginkább érintettek

A kiszolgáltatottság különösen érinti a marginalizálódott, kirekesztett, hátrányos helyzetű vagy nehéz élethelyzetekben lévő egyének és csoportokat. Erre példa a menekültek, a társadalmi vagy oktatási szempontból kirekesztettek, etnikai kisebbségek, munkanélküliek vagy hajléktalanok, krónikus betegségben szenvedők vagy fogyatékkal élők. Az önbizalomhiány egy lefelé irányuló spirált hoz létre, ami az öngondoskodás hiányához vezet, ami pedig külső segítség bevonását teszi szükségességét támogató közösségek, szervezetek formájában.

  • Olyan társadalmat képzelünk el, amelyben a sérülékenység és kiszolgáltatottság megerősítő tényezővé is válhat, hiszen mindannyian képesek vagyunk a saját sorsunk formálására. Ezért a mi küldetésünk inspirálni és támogatni a kiszolgáltatott csoportokat, valamint a velük foglalkozó segítőket személyeket és csoportokat.
  • Olyan készségeket fejlesztünk és olyan módszereket és eszközöket dolgozunk ki, amelyek lehetővé teszik a segítők számára, hogy hatékonyan támogassák a résztvevőiket elősegítve, hogy egyre erősebbé és aktívabbá váljanak.
  • Egy módszertani útmutatót, egy eszköztárat egy microlearning módszerű alkalmazást, egy felnőtt foglalkoztatófüzetet és egy rövid filmet fejlesztünk a segítők számára.
  • Ezeken kívül összesen tíz rendezvényt szervezünk, melyeken terjesztjük szemléletünket és segítő termékeinket partnereink országaiban. Mindegyik rendezvény egynapos lesz, de hatása az egész életen át tartó tanulás mentén inspiráló vezetőket és segítőket fog szolgálni.

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Együttműködés az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje terén
Tevékenységtípus: Stratégiai partnerség a felnőtt tanulás területén
Pályázati azonosító: 2020-1-DE02-KA204-007737

A program kezdete: 2020.09.01.
A program vége: 2023.08. 31.
A projekt futamideje: 36 hónap

Partnerek:

A projekt honlapja: www.hostingtransformation.eu

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

“Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”