Projektek

Egymás építése

add class h_bar orange

2018. február 7-én megérkezett hozzánk második EVS önkéntesünk, Kovács István, Pityu, a „Building ourselves together” című projekt részeként. Pityu a Felvidékről érkezett, és akárcsak az első EVS önkéntesünket, Gábort, őt is partnerszervezetünk, a TANDEM n.o. támogatta, támogatja mind az ideutazása előtt, mind az ittléte ideje alatt.

Az EVS program sikerét jelzi, hogy Pityu Gábortól hallott a lehetőségről, ők korábban már ismerték egymást.
Pityu magyar nyelv- és irodalom, illetve történelemtanár, Nyitrán végezte tanulmányait. Pár év tanári munkatapasztalat után úgy döntött, szeretne megismerni alternatív oktatási módszereket, ezért jelentkezett az önkéntes programra. Ittléte alatt az Alapítvány több tevékenységébe is bekapcsolódik: a Rogers Akadémián a diákok mentorálásába segít be, az projektcsapat részeként pedig lehetősége van megismerni a nemzetközi oktatási projektek világát.

Az EVS program részeként a fiatalok biztonságos háttérrel láthatnak világot, olyan tapasztalatokat gyűjtve, melyek mind szakmai, mind személyes fejlődéshez hozzásegítik őket. A Building ourselves together-projekt célja, hogy egy fiatalnak lehetősége legyen Magyarországon tölteni 4,5 hónapot, és eközben megismerkedjen a szervezetünk tevékenységeivel. A közös munka során az önkéntes betekintést nyerhet abba, mi hogyan alkalmazzuk a rogers-i személyközpontú alapelveket, a non-formális és az informális tanulás elveit mindennapjaink során. 

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Egyének mobilitása
Tevékenységtípus: Európai Önkéntes Szolgálat
Pályázati azonosító: 2017-3-HU01-KA105-046899
Az Európai Bizottságtól kapott támogatás összege: 2.921 EUR

Founded by the Erasmus+ Programme of the European Union

„Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.”