Képzések

Reziliencia-fejlesztés – Játékpedagógiai elemek elmélyítése

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésünk célja a játékpedagógiai eszközkészlet bővítése, az oktatási célú játékmódszerek és játékosító technikák, valamint a társasjáték-pedagógia elsajátítása.

add class h_bar blue

A reziliencia a nehéz helyzetekkel való megbirkózás képessége, egyszerre foglalja magába a rugalmasságot és alkalmazkodást, valamint az önazonosság megőrzését. A reziliencia tulajdonképpen a sérülékenység ellentéte. Rezilienciára minden gyermeknek szüksége van: nehéz körülmények között élő gyermekeknek pedig különösen. A reziliencia védőfaktort jelenthet az érzelmi és szociális problémák kialakulásában, az iskolai beilleszkedési és tanulási nehézségekben, vagy akár a korai iskolaelhagyásban.

’A korai iskolaelhagyás megelőzése, a megbirkózás képességének fejlesztése – reziliencia-fejlesztés alapozó képzés -, drámával és játékkal általános és középiskolában’ képzés folytatása.

A képzés céljai:

  • a pedagógusok reziliencia-fejlesztéssel kapcsolatos játékpedagógiai eszközkészletének bővítése;
  • oktatási célú játékmódszerek és gamifikációs (játékosító) technikák saját élményen keresztüli megismerése és elsajátítása,
  • jártasságszerzés a társasjáték-pedagógiában, ismeret –és tapasztalatszerzés a társasjátékon keresztüli kompetenciafejlesztés lehetőségeiről;
  • a megismert gyakorlatok, módszertanok és társasjátékok saját tanulócsoport igényei és a saját tantárgy követelményei szerinti rugalmas alakításának a megtanulása.

További célok: Ismeret és tapasztalatszerzés kulturális, szociális és etikai kérdések körüljárását szolgáló, érzelmi neveléssel kapcsolatos játékokban. Az előző képzésben megismert iskolai (udvari vagy osztálytermi) szabadjátékkal kapcsolatos ismeretek és készségek bővítése. Ismeretszerzés a gyermekek közötti kulturális és szociális különbségek játékfolyamatokban való megjelenéséről és a hátrányos helyzetű gyermekek esélykiegyenlítésének játékon keresztüli lehetőségeiről.

Célcsoport: olyan pedagógusok, akik a reziliencia-fejlesztés érdekében készek a játékpedagógiai módszertant és az oktatási vagy nevelési célú technikákat mindennapi pedagógiai gyakorlatukba beépíteni, mind tantárgyi tanóráikba, mind egyéb pedagógusi tevékenységükbe (projektek, szakkörök, szabadidős lehetőségek).

A tréning az Oktatási Hivatal által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzés.
Megnevezése: Játékpedagógiai gyakorlat elmélyítése általános és középiskolában – Reziliencia-fejlesztés – a korai iskolaelhagyás megelőzése, a megbirkózás képességének fejlesztése
Nyilvántartási száma: D/4305/2019
Érdeklődését az alábbi űrlapon jelezheti: https://forms.gle/rUp1vQtnyXnJUBNm8

Aktuális képzéseinket Facebook oldalunkon hirdetjük meg: https://www.facebook.com/rogersalapitvany