Képzések

Érzelmi intelligencia fejlesztése – online képzés

30 órás akkreditált pedagógusképzésünk az érzelmi intelligencia-fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével foglalkozik. Ajánljuk pedagógusoknak, pszichológusoknak, szabadidő-szervezőknek, ifjúságsegítőknek.

add class h_bar blue

A pedagógiai munka a tanítási gyakorlat feladatai mellett számtalan olyan kihívást tartogat, ami a gyermekek és tinédzserek érzelmi nevelésével kapcsolatos. Mindennapi figyelmet igényel a tanulók gátlásos, szorongó viselkedése, rendbontó magatartása, vagy éppen a tanórákon tanúsított figyelem- és motivációhiánya. Komolyabb pedagógiai nehézséget okozhat a droghasználat, alkoholfogyasztás, evészavarok, kicsapongó szexuális viselkedés, kortársbántalmazás vagy a korai iskolaelhagyás.

30 órás akkreditált pedagógus továbbképzésünk az érzelmi és/vagy viselkedésbeli nehézségekkel küzdő gyermekek támogatásához, illetve e nehézségek megelőzéséhez kínál módszereket. Hiszünk benne, hogy a gyerekek és tinédzserek érzelmi intelligenciájának fejlesztése védőfaktort jelent, és beavatkozási lehetőségeket biztosít különböző problémás iskolai viselkedések kezelésénél.

A képzés már több európai uniós országban kipróbált Érzelmek didaktikája módszertan magyar adaptációjára épül. Célja, hogy az empátia, érzelem- és indulatszabályozás, érzelemkifejezés és érzelemleolvasás készségeit fejlesztő gyakorlatok rendszerezett módon kerülhessenek be az általános és középiskolai oktatás mindennapjaiba.A kurzus 3 webinar jellegű online találkozást tartalmaz (3×4 óra). Ezek az alkalmak főként online végezhető játékok, gyakorlatok közös megtapasztalására szolgálnak. Az online szinkron alkalmak közötti időben önállóan elvégezhető tananyag áll a résztvevők rendelkezésére, amelyben megismerkedhetnek az érzelmi intelligencia-fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével, valamint olyan tanórai keretek között is alkalmazható játékokat és módszereket sajátíthatnak el, amelyek a különböző korosztályokkal használhatók. Mindez változatos módszertan szerint, élményalapú keretek között történik, az online térben.

A tréning az Oktatási Hivatal által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzés.
Megnevezése: Érzelmek Didaktikája – érzelmi nevelés alapjai és technikái az iskolai gyakorlatban
Nyilvántartási száma: A/9952/2020
Érdeklődés: https://forms.gle/rUp1vQtnyXnJUBNm8

Aktuális képzéseinket Facebook oldalunkon hirdetjük meg: https://www.facebook.com/rogersalapitvany