Képzések

Reziliencia-fejlesztés drámával és játékkal alapozó képzés

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésünk dráma- és játékpedagógiai technikákat ötvöz a reziliencia-fejlesztésben.

add class h_bar blue

A reziliencia a nehéz helyzetekkel való megbirkózás képessége, egyszerre foglalja magába a rugalmasságot és alkalmazkodást, valamint az önazonosság megőrzését. A reziliencia tulajdonképpen a sérülékenység ellentéte. Rezilienciára minden gyermeknek szüksége van: nehéz körülmények között élő gyermekeknek pedig különösen. A reziliencia védőfaktort jelenthet az érzelmi és szociális problémák kialakulásában, az iskolai beilleszkedési és tanulási nehézségekben, vagy akár a korai iskolaelhagyásban.

A képzés a reziliencia iskolai fejlesztésével foglalkozik. Dráma- és játékpedagógiai technikákat ötvöz, egy már több európai uniós országban kipróbált Artpad-módszertan (Drámával és játékkal a korai iskolaelhagyás ellen) magyar adaptációját mutatja be.

Mit tartalmaz?

  • Elméleti ismereteket a rezilienciáról, az érzelmi és szociális megküzdő-képesség fejlesztéséről.
  • Elméletet és konkrét gyakorlatokat az iskolai dráma-és játékpedagógiáról, amelyeket a különböző korosztályokkal használhatnak a pedagógusok.

A kurzus felépítése:

A képzés felépítése gyakorlatorientált, három teljes napot vesz igénybe. A résztvevők saját élményeken keresztül ismerhetnek meg kis- és nagycsoportos játékokat és drámatechnikákat, miközben saját pedagógiai készségeiket is fejleszthetik.

A képzés ezenkívül foglalkozik:

  • a dráma- és játékpedagógiai technikák szerepével
  • a tanulók iskolához való kötődésének, tanulásba való bevonódásának az erősítésével
  • az iskolai dráma- és játékterek tudatos kialakításával

Célcsoport: olyan pedagógusok, akik a gyermekek rezilienciáját, vagyis a nehéz helyzetekkel való megküzdési képességét mindennapi munkájuk során rendszerezett módon fejleszteni szeretnék, és akik ennek érdekeben szívesen alkalmaznak dráma -és játékpedagógiai eszközöket.

A tréning az Oktatási Hivatal által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzés.
Megnevezése: A korai iskolaelhagyás megelőzése, a megbirkózás képességének fejlesztése – reziliencia-fejlesztés alapozó képzés -, drámával és játékkal általános és középiskolában
Nyilvántartási száma: D/4046/2018
Érdeklődését az alábbi űrlapon jelezheti: https://forms.gle/rUp1vQtnyXnJUBNm8

Aktuális képzések

Október 26-28. 9-18 óra között, Veszprém
Jelentkezés: https://forms.gle/LtGnBc3bpYZWK7417