Képzések

Érzelmi intelligencia fejlesztése élményközpontú módszerekkel

30 órás akkreditált pedagógusképzésünk az érzelmi intelligencia-fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével foglalkozik. Ajánljuk pedagógusoknak, pszichológusoknak, szabadidő-szervezőknek, ifjúságsegítőknek.

add class h_bar blue

A pedagógiai munka a tanítási gyakorlat feladatai mellett számtalan olyan kihívást tartogat, ami a gyermekek és tinédzserek érzelmi nevelésével kapcsolatos. Mindennapi figyelmet igényel a tanulók gátlásos, szorongó viselkedése, rendbontó magatartása, vagy éppen a tanórákon tanúsított figyelem- és motivációhiánya. Komolyabb pedagógiai nehézséget okozhat a droghasználat, alkoholfogyasztás, evészavarok, kicsapongó szexuális viselkedés, kortársbántalmazás vagy a korai iskolaelhagyás.

30 órás akkreditált pedagógus továbbépzésünk az érzelmi és/vagy viselkedésbeli nehézségekkel küzdő gyermekek támogatásához, illetve e nehézségek megelőzéséhez kínál módszereket. Hiszünk benne, hogy a gyerekek és tinédzserek érzelmi intelligenciájának fejlesztése védőfaktort jelent és beavatkozási lehetőségeket biztosít különböző problémás iskolai viselkedések kezelésénél.

A képzés már több európai uniós országban kipróbált Érzelmek didaktikája módszertan magyar adaptációjára épül. Célja, hogy az empátia, érzelem -és indulatszabályozás, érzelemkifejezés és érzelemleolvasás készségeit fejlesztő gyakorlatok rendszerezett módon kerülhessenek be az általános és középiskolai oktatás mindennapjaiba.

Résztvevőként megismerkedhet az érzelmi intelligencia-fejlesztés pszichológiai, pedagógiai hátterével és olyan tanórai keretek között is alkalmazható játékokat és módszereket sajátíthat el, amelyek a különböző korosztályokkal használhatóak. Saját élményeken keresztül tanulhat meg interaktív nagy- és kiscsoportos játékokat, páros feladatokat, miközben pedagógiai készségeit is fejlesztheti, és az elsajátított gyakorlatokból saját tanulócsoportjára szabva tervezhet érzelmi intelligencia-fejlesztést célzó folyamatokat. Célcsoport: olyan pedagógusok, akik az érzelmi nevelést szeretnék rendszerezett módon beépíteni pedagógusi tevékenységük mindennapjaiba, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztését prevenciós eszközként használják a különböző érzelmi- és viselkedészavarok kialakulásának a megelőzésében.

A tréning az Oktatási Hivatal által akkreditált 30 órás pedagógus-továbbképzés.
Megnevezése: Az érzelmi intelligencia fejlesztése élményközpontú pedagógiai módszerekkel az általános és középiskolában
Nyilvántartási száma: D/3873/2018
Érdeklődés: https://forms.gle/rUp1vQtnyXnJUBNm8

Aktuális képzéseinket Facebook oldalunkon hirdetjük meg: https://www.facebook.com/rogersalapitvany