Növényeket a lakásba!

add class h_bar green

A Pappus projektben arra keressük a választ, hogy hogyan tudjuk a fiatalok természethez való kapcsolódását erősíteni. Talán minden korábbinál aktuálisabb ez a kérdés, hiszen a természethez való kapcsolódásunk egyszerre kapaszkodó és mentálhigiénés segítség is a kijárási korlátozások és a szociális távolságtartás okozta bezárkózás időszakában

Most, hogy a nyári fellélegzést követően ismét nehezebb hónapok elé nézünk, ráadásul az ősz és tél közeledtével a nappalok is rövidülnek érdemes előre végiggondolni, hogy hogyan tudjuk a természetet becsempészni otthonukba egy újabb karanténhelyzet esetén.

forrás: CRA-Carlo Ratti Associati

Legtöbbünknek nincs lehetősége rá, hogy egy ilyen fát ültessen a lakásába, de ha beszerzünk két-három cserepes fűszernövényt, már az hozzájárul, hogy konyhánkat természetközelebbinek érezzük.
A zöld színű textíliák, egy fűzöld szőnyeg, vagy hasonlóan, a természet színeiben játszó ruhadarabok is jól jönnek ilyenkor.

Ne feledkezzünk meg a cserepes szobanövényekről sem. Vásároljunk néhány kevésbé megszokott, örömet okozó növényt, ami feldobja a lakás hangulatát és és emlékeztet a természettel való örök kapcsolatunkra.