A Rogers Akadémián 12 és 22 év közötti fiatalokkal foglalkozunk iskolaidőben. Nem vagyunk iskola a hagyományos iskolakép szerint - a diákoknak vissza kívánjuk adni a tanulás felelősségét és örömét, döntési lehetőségeket biztosítva számukra abban, hogy mit, hogyan és mikor tanulnak. Az első években (7-8-9-10. évfolyam) saját – a középiskolás követelményektől akár független - programjuk szerint dolgoznak. Ebben a legfrissebb tudományos és pedagógiai eredményekre és húszéves alternatív oktatási tapasztalatunkra építetve mentorokkal és szaktanárokkal segítjük diákjainkat. Amikor pedig már látják a céljukat (11-12. évfolyam), lehetőséget adunk arra, hogy gyorsan, hatékonyan léphessenek a választott irányba. Ami kibontakozik, csakis a diákokkal együtt történhet. A levegőt átható közös érték: az emberi kapcsolódás. Az Akadémián folyó nevelés arra irányul, hogy a fiatal ne eszközként lássa az embert.

Fontos jellemzőink a kis létszám, az ebből fakadó személyes figyelem, az egyéni tanulási tervek, a nemzetközi programokban való részvétel, a saját élményeken alapuló tanulási helyzetek, valamint a nyugalom, biztonság és együttműködés légköre.

Markánsan megkülönböztetjük a - saját élményekre, egyéni tervekre épülő Újraindító programot (7-10. évfolyam), és az – érettségire és egyetemi továbbtanulásra felkészítő - Siker programot (11-12. évfolyam). A diákok fejlődési céljaikhoz minden támogatást megkapnak, érdeklődésük szervezi az akadémia belső és külső programjait. Mindeközben egy finom lelki kultúra érlelése zajlik. A hitelesség és az odafordulás egysége, mint alapérték, biztosítja, hogy a kikerülő fiatal több mint hivatást, emberséget gyakoroljon

Diákjaink magántanulóként különböző közoktatási intézményekhez tartoznak, amelyek választhatóak – lehet gyengébb vagy erősebb középiskola követelményeire felkészülni. Ezekben a középiskolákban vizsgáznak, ott szereznek bizonyítványt, intézményünkben pedig folyamatos személyes fejlesztésben, oktatásban vesznek részt. A tantervi haladás mellett pedig saját érdeklődésükkel alakítanak egyfajta szabad tanulói teret.

www.rogersakademia.hu

Rogers Akadémia - Interjú Tóth Balázzsal a Civil Rádióban

A Rogers Akadémiáról (www.rogersakademia.hu) beszél Tóth Balázs az akadémia munkatársa a Civil Rádió 2016. szeptember 09-i Reggeli című műsorában 7 óra 37 perctől:) http://www.civilradio.hu/archivum/2016_09_02_07_30_27.mp3

Posted by Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány on Monday, September 5, 2016