Health Points kickoff meetingA legújabb Health Points projektünk, amelyben egy fiatalokat egészséges életmódra motiváló, humoros, játékos elemekre épülő mobilapplikációt és ahhoz kapcsolódó segédanyagokat dolgozunk ki, tavaly decemberben kezdődött. Hat partnerországgal két éven keresztül fogunk együttműködni, hogy egy holisztikus, testi, érzelmi és szellemi jóllétet együttesen szemlélő megközelítéssel az európai fiatalok fizikai jóllétét támogathassuk. A projekt alapgondolata, hogy az egészséggel való törődés, a test jelzéseire és igényeire fordított figyelem és a testtudatosság növelése a kedvező testi, fiziológiai változások mellett meghatározóan hozzájárul az általános érzelmi jólléthez, hiszen a testi és lelki folyamatok finoman összehangoltak és egymással sokszoros kölcsönhatásban állnak.
A projekt londoni nyitótalálkozójának a projekt főpályázója, az egyesült királyságbeli Rinova Limited adott helyszínt 2018. január végén. A találkozón alapítványunk három tagja, Virág, Eszter és Levente vett részt. A hét ország szervezeteiből összesen 17-en két napig ötleteltünk és pontosítottuk a közösen kitűzött célokat, jó hangulatban, nagy lelkesedéssel. A projekt végére elkészülő mobilapplikáció egy korábbi projekt, a Health Box összegyűjtött, egészséggel kapcsolatos, hátrányos helyzetű fiatal felnőttek számára kidolgozott tananyagaiból és tréningeken felhasználható gyakorlatgyűjteményéből fog meríteni. Az elméleti tudásanyag - amit a fiatalok számára elérhetővé szeretnénk tenni - így nagyrészt adott, az anyagok elektronikus eszközökön futtatható, vonzó és humoros játékká formálása viszont sok kreativitást és közös munkát kíván. A projekt logója már meg is született, és sok-sok ötlet felmerült a gamifikációs folyamat megvalósításához, hogy miként tudunk egy szórakoztató és interaktív játékot létrehozni.

Health Points - Magyarországi tevékenységek

Health Points - Nemzetközi tevékenységek

• Health Points nyitótalálkozó

• Első hírlevél

HEALTH POINTS – ELSŐ HÍRLEVÉL  Kedves Olvasó, Üdvözüljük a Health Points első hírlevelével. Lehetséges-e egy játékalapú tanulási utat találni a

• Online interaktív tananyag

A Health Points projekt célja a fiatal felnőttek egészséges életmóddal kapcsolatos edukációjának támogatása egy szórakoztató és interaktív online tananyag kidolgozásával.

• Health Points Lesson Platform

The overall aim of Health Points project is to introduce and integrate health literacy for young adults from disadvantaged backgrounds,

HEALTH POINTS - Letölthető dokumentumok

• Kézikönyv az online interaktív tananyaghoz