Lassan fél éve, hogy a Rogers Akadémián tevékenykedem. Rengeteg élményben volt eddig részem, hiszen minden nap itt vagyok a gyerekek között. A nap szokásosan tíztől indul, ekkor mindenki összejön és az adott mentor, tanár az, aki vezeti a napindítót és ismerteti a gyerekeket a részletekkel. Természetesen már kilencre is belehet jönni, olyankor önállóan mindenki azzal foglalkozik, amivel szeretne.

Tíztől viszont már kezdődnek a készségfejlesztések, amik hasonlóak, mint a hagyományos órák az iskolában, csak ezek kicsit másak, mivel a gyerek kreativitására és gondolkodására van helyezve a hangsúly. A fő hangsúly a hivatalos tantárgyakra van helyezve az angolra, magyar nyelvre, matematikára és a történelemre, amiből természetesen majd érettségizni fognak. Ilyenkor az én feladatom, hétfőként és keddenként, hogy várom azokat a diákokat, akikkel elbeszélgetek angolul. Szerdánként pedig segítek a töri készségfejlesztésben. Nem maradhatnak el a közös ebédszünetek sem, ilyenkor együtt szoktunk lenni mentorok és diákok egyaránt. Jó ez, mivel ilyenkor jókat szoktunk beszélgetni. A délután egy kis megbeszéléssel kezdődik, ilyenkor mindenki eldönti ki mivel fog foglalkozni, mit fog tanulni a délután folyamán. A többség háromig marad, de a későn érkezők négyig tartózkodnak az Akadémián.

A sportolást én biztosítom be, mivel egy órára le szoktam vinni azokat a gyerekeket, akik szeretnének egy kicsit mozogni. Általában pingpongozni szoktam velük, nagyon ügyesek szoktak lenni, van, hogy néha el is vernek. Látom rajtuk, hogy ezt élvezik, főleg az egyik diákon, aki nagyon kedvetlen szokott lenni az utóbbi időben. Semmilyen aktivitásban nem vett részt, és eléggé passzívan állt hozzá a dolgokhoz. Történt egy nap, hogy megkérdeztem tőle, nincs-e kedve lejönni velem pingpongozni. Nem nagy kedvvel, de eljött velem ütögélni. Többen voltunk lent aznap, és ahogy játszottunk, egyre többet mosolygott, látszott rajta, hogy végre valami őt leköti, valamiben ki tud kapcsolódni! Másnap az ebédszünet után ő kopogtatott az ajtómon, és kérdezte: Na, akkor megyünk pinyózni? Örülök, hogy ezzel a csodás játékkal legalább egy kicsit visszahoztam az életkedvét!

Hajti és Bence Large