artpad colorAz Európai Unió Erasmus+ programja keretében megvalósuló ARTPAD projekt célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőttek formális és non-formális oktatási formák iránti elkötelezettségének növelése és ezáltal a korai iskolaelhagyás megelőzése.
Az egyesült királyságbeli Playwork Partnership és a Gloucestershire-i Egyetem drámatanszéke által vezetett három éves projektben tanárokat és ifjúsági munkásokat segítünk abban, hogy különböző dráma- és játéktechnikák alkalmazásával javítsák munkájuk hatékonyságát és vonzóbbá tegyék a tanulási környezetet a diákok számára mind a tantermekben, mind azokon kívül.
A projekt kezdetén a résztvevők látogatásokat tesznek egymás országaiban, hogy megismerjék a már működő jó gyakorlatokat, majd ezek tanulságait kiegészítve saját kutatási eredményeikkel egy javaslatcsomagot állítanak össze az intézményvezetők számára. Az így összegyűjtött tudásanyagból egy tréninganyag kerül kidolgozásra, melyet egy tesztelési fázist követően véglegesítünk, végül a megszerzett tapasztalatokat különböző rendezvények és a média segítségével osztjuk meg az érdeklődőkkel.

A partnerség tagjai:

Szerződésszám – 2015-1-UK01-KA201-013630
www.artpadproject.eu

ARTPAD - Magyarországi tevékenységek

• Játék és szín-játék - Fejlesztés drámával és játékkal - Élménynap - meghívó

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány nagy örömmel hív meg minden érintett szakembert „Játék és szín-játék” Élménynapjára!Ezen a napon az ARTPAD

• Játék és szín-játék - Fejlesztés drámával és játékkal - Élménynap

2017. február 21-én rendezzük a játék és dráma témájú Élménynapunkat Budapesten, az RS9 Színház termeiben.A rendezvény célja az ARTPAD (Játékkal

• Development through play and drama – Day of Joy

At the 21st of February 2017, a „Day of Joy” will be organized in Budapest, Hungary, as part of the