Játssz tovább! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció - NTP-FTH-16-0016

Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

2017. május 28-ával végül lezárult a Játssz tovább! - NTP-FTP-116-0016 projektünk.

A projekt során a játék kapcsán készítettük el a társadalmi felelősségvállalási koncepciót.

 

Reméljük sokaknak ad majd útmutatást és segítséget a későbbiek során.

letöltés: Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

Online olvasási felület a következő linken található: Játszani is engedd! - Társadalmi felelősségvállalási koncepció

 

A játék sosem ér véget. Játsszunk helyesen! projektünk során motivált, elkötelezett, a segítő szakmában járatos, vagy az iránt erősen érdeklődő fiatalokat kerestünk meg. Ők közösséggé formálódva ismerkedtek meg a játék-alapú fejlesztés legkülönfélébb formáival. Tanultak és kipróbáltak, terveztek és megvalósítottak, műhelyeken, esetmegbeszéléseken, tréningeken vettek részt, melynek eredményei a 2016 júniusi Élménynapunkban teljesedtek ki. Mindezt a saját, és leendő fiatal pártfogoltjaik fejlődésének érdekében.

Projektünk végéhez közeledve résztvevőinkkel közösen azt gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes, és szükséges is, ezt a pozitív, élményekkel teli, motiváló és fejlődésben gazdag együttműködést folytatni. Így született meg a Játssz Tovább! projektünk koncepciója.

A csapat nagy része (legalább 12 fő) folytatja velünk az utat. Ismét együtt dolgozva, több tematikus délutáni, illetve két „bentlakásos” alkalmon is, melyek szerves része a közös esetmegbeszélés, feltárás, illetve a tréning- és játékos technikák elsajátítása is. A résztvevők a közös munka során osztják meg egymással legújabb tapasztalatainkat, élményeiket, ezzel biztosítva saját, folyamatos fejlődésüket. A bentlakásos alkalmak során pedig a személyes kapcsolatok elmélyítése mellett projekt jellegű ötleteik megvalósításában mentorokká avanzsált trénereik is személyre szabott támogatást nyújtanak nekik. Szervezetünk tagjaival együttműködve pedig egy társadalmi felelősségvállalási koncepció is kidolgozásra kerül, illetve kapcsolódó projektjeinkben (ELENA, ArtPad, Dramatic Changes) való részvételre is lehetőséget kapnak, melyek tapasztalatait szintén megoszthatják résztvevő társaikkal.

2017-ben, pedig egy újabb élménynappal várunk majd minden kedves érdeklődőt, melynek az élmény, a képzésen elsajátítottak és a közös munka eredményeinek bemutatása mellett a közösség- és a hálózatépítést is céljául tűzzük ki!

Mindezt továbbra is a gyermekek, a fiatalok és a következő generációk érdekében, hogy az újabb gondolatok, gyakorlatok, technikák elsajátítása által segítsék azon fiatalok fejlődését, akikkel kapcsolatban vannak vagy lesznek. Suhajda Virág és Jesztl József vezetésével, csapatként együttműködve és fejlődve, a játék-alapú fejlesztésben szerzett tudásukat elmélyítve, újra együtt dolgoznak. Hiszen ők már tudják, és szeretnék is minél szélesebb körben elterjeszteni, hogy játszani márpedig jó!

Támogatás:

Alapítványunk a 17680-25/2016/ESELYT számú, a pályázat nyerteseiről készült nyertes döntési lista alapján 1 300 000, azaz egymillió háromszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Pályázati azonosító: NTP-FTH-16-0016

Támogatási időszak: 2016. július 1. - 2017. június 30.

 

emet logo szinesEmberi Erőforrások Minisztériuma ntp 72 rgb

Beszámoló

  • Játssz tovább! - NTP-FTH-16-0016 projektbeszámoló +

    Fiatal, gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó segítők, trénerek támogatását és ezáltal társadalmi felelősségvállalásuk növelését céloztuk projektünkkel, ami most futó támogatott projektünk folytatása. A projektben témalaborokkal, esetmegbeszéléssel, saját projektek támogatásával, nemzetközi képzésekbe történő bevonással, mentorálással és a közösség megélésének lehetőségével kívántuk a résztvevők fejlődését biztosítani, beszámolókötetben és élménynapon pedig kifelé is megmutathatták Read More
  • Játszani is engedd! - Élménynap - NTP-FTH-16-0016 +

    2017. május 28-án rendeztünk egy élménynapot. A nap választása, hogy ez a nap a Játék világnapja, és gyermeknap is egyben. Helyszínként a Baross Gábor Általános Iskolát választottuk. Sajnos a gyermeknap nem volt tökéletes választás, mert 11-en a regisztráltak közül nem tudtak eljönni, azonban még így is 52-en vettek részt a Read More
  • Játszottunk tovább - Fejezetek a játék-alapú fejlesztői munka témaköréből - NTP-FTH-16-0016 +

    2015 nyarán fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy jó lenne kialakítani egy fiatal trénercsoportot a Rogers Alapítvány körül. Mivel rendszeresen vittünk – viszünk segítő szakmában dolgozó fiatalokat és felnőtteket különböző tanulmányutakra, evidensnek tűnt, hogy közülük toborozzunk egy csapatot. 2015-ben ezért beadtunk, és nyertünk egy pályázatot a Nemzeti Tehetség Programnál fiatal Read More
  • 1