Számomra nagy élmény volt, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy 10 napra „kiköltözzek” a megszokott közegből és tanuljak. Végül azonban sokkal több értéket hoztam haza, mint gondoltam volna.

Eredetileg egy drámapedagógiai képzésen vettünk részt, egy idő után azonban kiderültek a kulturális különbségek, amivel a csoportnak és az oktatónak valamit kezdeni kellett. Beszélgettünk. Ennek köszönhetően ismertem meg egy számomra új látásmódot, ahol az egyén hangsúlyosabb a csapatnál, az ember elhiheti, hogy a kitűzött céljai nem elérhetetlenek és ahol nem néznek rád furcsán, ha tisztában vagy az értékeiddel és azokat ki is mered mondani.

A kint „tanult” pozitív gondolkodást megpróbáltam hazahozni egy kicsit, továbbfejlesztve itthon magamat. Pedagógusnak tanulok, de már most foglalkozom gyerekekkel, így folyamatosan tapasztalom, milyen fontos a példamutatás.

Ilyen apróságoktól indul a változás: én elkezdek hinni magamban, mi pedagógusok elkezdünk hinni magunkban, és ha minden osztályból csak egy gyereknek adunk ezzel erőt, már többen vagyunk.

Talán így változhat meg a világunk – egy londoni úttal kezdve.

Szilágyi Diána

Dramatic Changes - Nemzetközi tevékenységek

• Dramatic Changes - Trénerképző Londonban

2015. október 21 - 31 között a Londonban zajlott le a Dramatic Changes első trénerképzője.

• Dramatic Changes - Trénerképző Londonban - 2

2016 februárjában Londonban zajlott le a Dramatic Changes második trénerképzője.

• Londonban jártunk - Beszámoló a zárótalálkozóról

Megvan az az érzés, amikor végigolvasol egy igazán jó könyvet, és azzal a bizonyos boldog, elégedett, meleg és mégis kicsit

• Londoni utózönge - Beszámoló a zárótalálkozóról

Magyarországon lakom, Európa szívében. Itt ébredek minden reggel, az itteni légkört szívom magamba: feszültség, pesszimizmus, pillanatnyi örömökkel fűszerezve. Számomra nagy