Magyarországon lakom, Európa szívében. Itt ébredek minden reggel, az itteni légkört szívom magamba: feszültség, pesszimizmus, pillanatnyi örömökkel fűszerezve.

Számomra nagy élmény volt, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy 10 napra „kiköltözzek” a megszokott közegből és tanuljak. Végül azonban sokkal több értéket hoztam haza, mint gondoltam volna.

Eredetileg egy drámapedagógiai képzésen vettünk részt, egy idő után azonban kiderültek a kulturális különbségek, amivel a csoportnak és az oktatónak valamit kezdeni kellett. Beszélgettünk. Ennek köszönhetően ismertem meg egy számomra új látásmódot, ahol az egyén hangsúlyosabb a csapatnál, az ember elhiheti, hogy a kitűzött céljai nem elérhetetlenek és ahol nem néznek rád furcsán, ha tisztában vagy az értékeiddel és azokat ki is mered mondani.

A kint „tanult” pozitív gondolkodást megpróbáltam hazahozni egy kicsit, továbbfejlesztve itthon magamat. Pedagógusnak tanulok, de már most foglalkozom gyerekekkel, így folyamatosan tapasztalom, milyen fontos a példamutatás.

Ilyen apróságoktól indul a változás: én elkezdek hinni magamban, mi pedagógusok elkezdünk hinni magunkban, és ha minden osztályból csak egy gyereknek adunk ezzel erőt, már többen vagyunk.

Talán így változhat meg a világunk – egy londoni úttal kezdve.

Szilágyi Diána

Erasmus plus logo"Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért."

 

 

 

Dramatic Changes - Nemzetközi tevékenységek

 • Dramatic Changes - Trénerképző Londonban

  2015. október 21 - 31 között a Londonban zajlott le a Dramatic Changes első trénerképzője.

  Read More
 • Dramatic Changes - Trénerképző Londonban - 2

    2016 februárjában Londonban zajlott le a Dramatic Changes második trénerképzője.

  Read More
 • Londonban jártunk - Beszámoló a zárótalálkozóról

  Megvan az az érzés, amikor végigolvasol egy igazán jó könyvet, és azzal a bizonyos boldog, elégedett, meleg és mégis kicsit

  Read More
 • Londoni utózönge - Beszámoló a zárótalálkozóról

  Magyarországon lakom, Európa szívében. Itt ébredek minden reggel, az itteni légkört szívom magamba: feszültség, pesszimizmus, pillanatnyi örömökkel fűszerezve. Számomra nagy

  Read More
 • Dramatic Changes - Trénerképző Lodzban

  2016. október 18 és 29-e között 7 magyarországi résztvevő is elvégezte a Dramatic Changes projektünk negyedig trénerképzőjét Lodzban, Lengyelországban. Ugyanebben

  Read More
 • 1

Dramaric Changes - Letölthető dokumentumok

 • Dramatic Changes - képzési anyagok

  Elkészültek a Dramatic Changes projektünk képzési anyagai. A megnevezésre kattintva mindegyik szabadon letölthető. Tréneri vázlat Tréneri kézikönyv Résztvevői kézikönyv    

  Read More
 • Dramatic Changes - Információs lap (leaflet)

  Letöltés: Dramatic Changes - Információs lap (leaflet)

  Read More
 • 1