Dramatic ChangesA projekt során olyan színház- és drámatechnikai eszközöket hozunk létre és tesztelünk, melyek a tantervekbe építve hozzájárulnak a fiatal felnőttek munkavállalói készségeinek fejlesztéséhez és segítik őket eligazodni a munka világában. A projekt egy innovatív stratégiai partnerség keretében kapcsolatot teremt a civil-, az állami- és a magánszektorban dolgozó, a fiatalok munkavállalását és szociális bevonódását támogató ifjúsági munkások és trénerek között.
A színház és a dráma módszerei lehetőséget teremtenek az aktív tanulásra, erősítik a motivációt és megalapozzák a sikeres karrierépítést. Célunk, hogy az iskolák, a pedagógusok, a trénerek és az ifjúsági munkások megismerkedjenek a drámával, mint a foglalkoztatás támogatásának egy lehetséges eszközével, valamint hogy a partnerországokban (és tágabban, az egész Európai Unió területén) elterjesszünk egy új tantervet és megközelítést.

A projekt célkitűzései:

• lengyel, magyar és egyesült királyságbeli jó gyakorlatok bemutatása;
  • ifjúsági munkások és segítők hálózatának létrehozása egy olyan jó gyakorlat kialakításának érdekében, ami a színházat és a drámát tanulási céllal alkalmazza;
  • új és innovatív, a drámát és a színházat felhasználó, ifjúsági munkásoknak szánt képzési anyagok és módszerek kidolgozása és terjesztése;
    a megszerzett készségek elismertetésének elősegítése, európai és nemzeti képesítési keretrendszerek, valamint EU értékelő módszerek (pl. Youthpass) használatával;
  • együttműködés az egyesült királyságbeli, a lengyel és a magyar hatóságokkal a jó gyakorlat tanulási folyamatba való beágyazásának érdekében;
  • új kapcsolatok kialakítása a munkaerőpiac és az ifjúsági-, illetve más oktatással és képzéssel foglalkozó szervezetek között;
  • tíz napos képzés harminc ifjúsági munkás számára, melyen új készségeket sajátíthatnak el;
  • évente két, tízszer kétórás workshop ifjúsági munkások, segítők és szakemberek számára, a dráma és a színház tantervbe való beágyazhatóságáról és az alkalmazható eszközökről
  • egy új, a dráma és a színház foglalkoztatásban való használhatóságával kapcsolatos Eszköztár és Kézikönyv létrehozása, lengyel, magyar és angol nyelven
  • Az új tanterv terjesztése a partnerországokban és az Európai Unióban

Pályázati azonosító: 2014-2-UK01-KA205-012138

Támogatási időszak: 2015. március 1 - 2017. február 28.

Project honlap: http://www.dramatic-changes.eu/

Dramatic Changes - Magyarországi tevékenységek

• Dramatic Changes - Trénerképző Budapesten

2016. július 18-29. között Budapesten a Dramatic Changes projektünk harmadik trénerképzőjét Budapesten tartottuk.

• Dramatic Changes - Képzések 2017 februárjában

A Dramatic Chagnes projektünk záróakkordjaként 2017 január és február hónapjában, összesen 6 helyszínen tartottunk 2 napos Train of Trainers disszeminációs

• Dramatic Changes - Élményapon a képzés

2017. február 21-én Élnynapunkon többek között a Dramatic Changes képzést mutattuk be az egyik workshopon.

Dramatic Changes - Nemzetközi tevékenységek

• Dramatic Changes - Trénerképző Londonban

2015. október 21 - 31 között a Londonban zajlott le a Dramatic Changes első trénerképzője.

• Dramatic Changes - Trénerképző Londonban - 2

2016 februárjában Londonban zajlott le a Dramatic Changes második trénerképzője.

• Londonban jártunk - Beszámoló a zárótalálkozóról

Megvan az az érzés, amikor végigolvasol egy igazán jó könyvet, és azzal a bizonyos boldog, elégedett, meleg és mégis kicsit

• Londoni utózönge - Beszámoló a zárótalálkozóról

Magyarországon lakom, Európa szívében. Itt ébredek minden reggel, az itteni légkört szívom magamba: feszültség, pesszimizmus, pillanatnyi örömökkel fűszerezve. Számomra nagy