herkuleskirándulás Custom

Mobilitás ifjúsági munkások számára
Băile Herculane (Herkulesfürdő), Románia
2017. szeptember 5-11.

A Bottom-up! tréning a non-formális oktatás területén dolgozó ifjúsági munkásokat (huszonnyolc hivatásos szakembert és önkéntest hat európai országból - Romániából, Magyarországról, Belgiumból, Horvátországból, Észtországból, Törökországból és Spanyolországból), hozott össze abból a célból, hogy kommunikációs készségeik fejlesztése révén reflektáljanak a fiatalokat érintő munkaerőpiaci kihívásokra. A tréning a romániai Youthpolis által került megrendezésre Herkulesfürdőn (Románia) 2017 szeptemberében az Európai Bizottság Erasmus+ programjának keretében.

A program az ifjúsági munkások azon igényén alapul, hogy személyes és szakmai fejlődést érjenek el kommunikációs készségeik fejlesztése révén. A résztvevő szervezetekben lefolytatott vizsgálatok, diskurzusok és kérdőíves felmérések eredményei alapján az ifjúsági munkások egyöntetű véleménye, hogy a kommunikációs készségek tökéletesítése hozzájárul az önbecsülés növekedéséhez, illetve a tárgyalási-, döntéshozatali és együttműködési készségek fejlődéséhez, amelyek mind elengedhetetlenek a munkaerőpiaci érvényesüléshez.

Emberi lényekként személyes fejlődésünk összetett folyamatában mindannyiunknak szükségünk van társas interakciókra, visszajelzésekre és arra, hogy elismerjék azt, akik vagyunk. Szociológiai megközelítésben a hatékony kommunikáció öt alapvető szükségletet elégít ki, amelyek ezzel egyidőben a kommunikációs folyamat céljaiként is értelmezhetőek: a szükségletet,

 1. hogy információt osszak meg,
 2. hogy megértsenek,
 3. hogy megbecsüljenek és elismerjenek,
 4. hogy hassak másokra,
 5. és az intimitás szükségletét.

Úgy véljük, a személyes és szakmai sikeresség elnyerésének kulcsa a hatékony kommunikáció. Kommunikációs készségeink fejlesztése a szakmai élettől a társas összejövetelekig az élet minden területén segítségünkre lehet. Az, hogy képesek legyünk az információkat tisztán, pontosan és a szándékunknak megfelelően kommunikálni, létfontosságú életkészség és olyasvalami, amit munkaerőpiaci szempontból nem lehet figyelmen kívül hagyni, akárcsak a hard skilleket vagy a technikai készségeket. A formális oktatás egyáltalán nem fedi le ezeket a szükségleteket. Ez nem csak a munkaerő-piacra belépő fiatalokra igaz, hanem azokra a fiatalokra is, akik már kiléptek a munkaerőpiacra és szakemberekként fejleszteni kívánják önmagukat. Szinte minden létező foglalkozás esetében szükséges vagy az ügyfelekkel vagy a kollégákkal vagy a felettesekkel kommunikálni. Bármely menedzseri pozícióban szükséges embercsoportokkal kommunikálni, motiválni őket, visszajelzést adni nekik stb. Célunk az ifjúsági munkásokat olyan, haladó kommunikációs készségeknek és azokat fejlesztő módszereknek a birtokoló lévő, továbbá azokat terjesztő és gyakorló személyekként azonosítani, akik azért használják ezeket, hogy segítsenek a fiataloknak az iskolából a munkaerőpiacra való kilépésben, ezáltal növelve személyes fejlődésüket, a közösségek és a társadalmak közötti integrációt, és hosszútávon az életminőség javulását.

Program: Erasmus+
Pályázati kategória: Egyéni tréning program
Tevékenységtípus: Ifjúsági mobilitás
Pályázati azonosító: 2016-3-RO01-KA105-035580

A projekt futamideje: 7 hónap (2017. május 31. – 2017. december 30.)
Az Európai Bizottságtól kapott támogatás összege: 20.168 Euró

Partnerek:
Youthopolis, Románia (főpályázó)
JOETZ vzw, Belgium 
NGO Youth Club Active, Észtország 
Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány, Magyarország
Associacion Amigos De Europa, Spanyolország
Carpe Diem, Horvátország 
Halil Ibrahim Evren Anadolu Lisesi, Törökország 

Erasmus plus logo"Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért."

 

 

Bottom-up! - Beszámolók

 • Bottom-up! Avagy a kommunikáció rejtelmei

  A romániai Herkulesfürdőn került megrendezésre a Bottom-up! Communicate at your best! elnevezésű ERASMUS+ KA1 tréning 2017. szeptember 5. és 11.

  Read More
 • 1

Bottom-up! Communicate at your best!