Október 30-31-én tartottuk meg az 5. partnertalálkozót az EUMOSCHOOL projektünkben Innsbruckban, Ausztriában. Ahogy a projekt utolsó évébe léptünk, áttekintettük, mi mindent valósítottunk már meg - és mi minden vár még ránk.

A partnerek beszámoltak a tapasztalataikról az elmúlt tanévben lezajlott folyamatról, amely során az olasz partnerünktől adaptált Érzelmek didaktikája-módszertant teszteltük. A partnerségen belül mind a 18 iskolában alkalmazható érzelmi intelligencia-fejlesztő módszert, Magyarországon pedig közülük 11-et próbáltunk ki. Remek élmény volt a hazai folyamat, amely során 15, az ország különböző pontjairól érkező tanárral minden hónapban találkoztunk, hogy beszámoljanak a tapasztalataikról, elgondolkodjanak a saját szerepükről, illetve maguk is megéljék, milyen a gyakorlatok részének lenni. A program részeként rövid videókat is készítettünk az iskolákban, ahol a tanárok mellet a gyerekek, fiatalok is beszámoltak az élményeikről, így egészen láthatóvá vált, milyen hasznos és fontos az érzelmekkel való munka a számukra.

A tapasztalatokat egy interaktív útmutatóban gyűjtjük össze, amely segítséget nyújt a jövőben minden olyan tanárnak, aki szeretné alkalmazni ezt a módszertant a saját gyakorlatában. A játékok részletes leírása mellett olvashatnak a tesztelési folyamatban szerzett tapasztalatokról, jó példákról, a nehézségekkel való megküzdésről, illetve olyan javaslatokról, amelyek segíthetik a hatékony alkalmazást. Alig várjuk, hogy elkészüljön az útmutató és még több tanárhoz eljuttathassuk a programot!

EUMOSCHOOL Insvruck 2017 October 2 EUMOSCHOOL Insbruck 2017 October

EUMOSCHOOL - Magyarországi tevékenységek

• Érzelmek didaktikája - Élménynap és képzés

A pedagógusoknak fontos feladata a gyerekek érzelmi nevelése, amelyhez kíván a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány segítséget nyújtani az olasz „Érzelmek