A címben megnevezett cél érdekében az Erasmus + program keretében került sor egy tréningre a grúziai Kobuletiben 2015 november 18 – 26 között.
Az Erasmus + program során megvalósuló tréningek során ifjúságsegítők és ifjúsági vezetők gyűlnek össze néhány napra, hogy fejlesszék tudásukat, képességeiket és szemléletüket egy meghatározott témában. A konkrét napi program az előre meghatározott célok mentén kerül kialakításra, a tanulási folyamatot pedig tapasztalt trénerek segítik. Minden esetben hangsúlyos szerepet kap a résztvevők kezdeményezőkészségének és kreativitásának támogatása. Ezen alkalmak közvetlen hatást gyakorolnak a résztvevők későbbi ifjúsági-, illetve közéleti munkájára, hiszen olyan tapasztalatokat szereznek, melyek segítségével ők maguk is magasabb minőségi szintű programok szervezésére lesznek képesek, és hozzásegíthetnek másokat is az interkulturális és non-formális tanulási formákban rejlő előnyök kiaknázásához.

A grúziai emberi jogi tréningen 35 fő vett részt az alábbi országok színeiben: Belaruszia, Grúzia, Hollandia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Németország, Örményország, Szlovákia és Ukrajna.

A projekt kiemelt céljai voltak, hogy:

 • jobban megértsük az emberi jogok fogalmát és azt, hogy hogyan sérülnek ezek a különböző európai országokban
 • megvizsgáljuk az emberi jogok és a demokratikus folyamatokban való részvétel közötti összefüggések rendszerét
 • azonosítsunk néhány alulról jövő, fiatalok által megvalósítható, az emberi jogok védelmét célzó intézkedést
 • olyan projekteket tervezzünk meg, melyek elősegítik az emberi jogok védelmét mind helyi, mind európai szinten.

Projektkoordinátor: Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány - Magyarország
Fogadó szervezet: Compass Center – Grúzia
Trénerek: Suhajda Éva Virág, PhD (Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány), Sebastian Schweitzer (European Intercultural Forum e. V.)
Projektazonosító: 2015-1-HU02-KA105-000755

Erasmus plus logo"Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.Ez a weboldal és a rajta található anyagok a szerző nézeteit tükrözik, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért."

 

 

Beszámolók, élmények...

 • Jogokat mindenkinek - élménybeszámoló

  Szakadó esőben érkeztünk meg Kutaisi repterére. Első napunk az út fáradalmainak, és a 3 órás időeltolódásnak a kiheverésével telt és

  Read More
 • 1

Hivatalos értékelés

 • A Nemzeti Iroda értékelése - 2015-1-HU02-KA105-000755

  A záró beszámoló 3 fő szempont alapján történt értékelése során elért összpontszám 100/100 pont, az alábbi megosztásban:

  Read More
 • 1