Helyszín

1086 Budapest, Vas utca 16.
1086 Budapest, Vas utca 16. (Casa de la Musica épülete)

Részvételi díj

10000 forint / hónap (az első alkalom minden esetben ingyenes)

Telefonszám:

Játssz velünk!

only leaves with birdy side

FÉSZEK

a játék tere
játszóház másképp

mesével, zenével, szabad játékkal,

természet közeli programokkal

fejlesztés Fizikai, Értelmi, Szociális, Emocionális, Kreatív szinten

Saturday, October 08, 2016

WP 20161008 11 49 19 Pro CustomA gyerekek megérkeztek és hamar belelendültek a játékba. Többnyire jó playworker módjára nem szóltam, és nem szálltam bele a játékukba. Persze azért időnként bevontak, meg néha kedvem volt beszállni és csinálni valamit. Akkor mit csináltam?

Saturday, October 01, 2016

DSCN5077 Large

Most szombaton kirepültünk a FÉSZEK-ből, egészen a nagy erdőig, ahol egy igazán kellemes napot töltöttük el!
Vándoroltunk vízmosásban, ösvényeken és azokon túl is, miközben összegyűjtöttünk mindent, amit csak érdemesnek találtunk. Zacskóinkban gallyak, makkok, fakérgek, levelek gyűltek fel, melyeket a FÉSZEK-ben fogunk felhasználni.
Az erdő mélyén pedig megtaláltuk helyünket, ahol egyből tábort is bontottunk. De mi is hiányzik az igazi táborozáshoz?

Saturday, September 24, 2016

Fészek - A jó és a rossz harca...

Immár harmadik alkalommal játszottunk, foglalkoztunk és szereztünk élményeket a FÉSZEK-ben!
Szombaton a jó és a rossz harca volt terítéken. Hogyan lehet a jóból rossz, a rosszból jó? Mi kell hozzá, hogyan érhetjük el? – Kérdeztük magunktól, és adtuk is meg rá (saját) válaszunkat. A szeretet, az egymásra (és önmagunkra) való odafigyelés, a közös játék, az együtt töltött idő és persze az önfeledt kacagás, a nagy mosolyok segítenek minket ebben a legjobban!

Saturday, September 17, 2016

20160917 101853 Large

Szombaton ismét találkoztunk a FÉSZEK-ben, ahol egy újabb mozgással, zenével és nevetéssel teli napot éltünk át!

Ismét bővült a csapat, és a reggeli beszélgetés után már utaztunk is a tündék (elfek) titokzatos világába!
Megnéztük, hogy kik ők, hogyan
gondolkodnak, és hogy miért is fontos számukra a természet. Ebből a benne élő állatok se maradhattak ki. Csendben figyeltünk, „meditáltunk”, hallgattuk kedvenc dallamaikat, ahogy csendes melódiában mutatta meg nekünk a természet nyugodt, erőteljes hangját.

Saturday, September 10, 2016

20160910 131100 Large

Örömmel jelentem, hogy most szombaton (Szeptember 10.-én) megtartottuk az első nyílt napot a FÉSZEK-ben!

Ezen a kellemes délelőttön már izgatottan vártuk első ifjú résztvevőinket. A kezdeti közös beszélgetés után egy kellemes játékkal és aktivitással teli programmal készültünk számukra, barangolás a várázsvilágban címmel, míg a délután a szabad játék és a beszélgetés jegyében telt.

Létfontosságú számunkra a gyerekek és a fiatalok érzelmi intelligenciájának, szociális, kooperatív és motorikus készségeinek fejlesztése, a kritikai gondolkodás kialakulásának támogatása. Célunk a nyitott, felelős, a fenntarthatóság iránt érzékeny attitűd formálása.

Alapítványunk 10 éve foglalkozik a személyközpontú oktatás különböző formáinak Magyarországon történő meghonosításával, terjesztésével. Jelenleg a Rogers Akadémián középiskolásokkal foglalkozunk, hazai és nemzetközi projektjeinkben pedig tananyagokat fejlesztünk és adaptálunk, valamint képzéseket valósítunk meg, többek között az érzelmi intelligencia-fejlesztéssel, a játékkal, a drámával és a környezeti neveléssel kapcsolatosan.

A FÉSZEK “játszóházunkban” e területekről szerzett tapasztalatunkat szeretnénk felhasználni, integráltan foglalkozva a gyerekekkel, segítve őket abban, hogy sikeresen beilleszkedjenek közösségeikbe, valamint megbirkózzanak az eléjük kerülő kihívásokkal. A személyközpontúság elveit követve minden gyerek egyéni fejlődését figyelemmel követjük és támogatjuk, személyes vágyait és terveit kreatívan beépítjük a programba.

A FÉSZEK egy olyan, 6-12 éves korosztály számára specializált környezet, ahol a természet, a zene, a tánc a dráma és az élmény alapú nevelés, a közös kinti- és benti programok, a szabad játék vagy a strukturált, komplex és tematikus (szerep) játékok segítségével biztosítunk teret a Rogersi alapelvek (empátia, hitelesség, bizalom, nyílt kommunikáció, pozitív odafordulás) mentén való fejlődésre.

A program vezetője

pszichológus

Adataink

Rogers Személyközpontú Oktatésért Alapítvány

Cím
1126 Budapest, Beethoven utca 6.
info@rogersalapitvany.hu
Bankszámlaszám