A Játékos Önkéntesek – ViPER – projekt keretében trénereket kell képeznünk a játékmunka terén. Mivel a játékmunka megközelítése (spontán, szabad játék támogatása) nagyon szorosan kapcsolódik Carl Rogers megközelítéséhez (sőt, őt tekinti a játékmunka mozgalom is az egyik elvi kiindulópontnak), adott volt, hogy egy kibővített trénerképzést valósítsunk meg.
Egy tanévre tervezzük a képzési folyamatot, havi egy találkozóval, 2014. októberi indulással.

A ViPER-Belső Akadémia témái a következők lesznek:

• Rogers alapelvei (bizalom, empátia, hitelesség, elfogadás, nyílt kommunikáció)
  • Tizenévesek támogatása non-direktív megközelítésben
  • A társasjátékok alkalmazása fejlesztési folyamatokban
  • Bevezetés a játékmunkába
  • Játékmunka trénerképzés (2 nap)
  • A terepi tanulás és a valós környezetben tanulás modellje
  • A dráma, zene, tánc fejlesztő hatása

A Belső Akadémián olyan résztvevőket fogadunk, akik valamilyen módon kapcsolódtak már eddig is a Rogers Alapítvány munkájához (akár önkéntesként, akár munkatársként), és a jövőben is szeretnének velünk dolgozni.

EU footer Viper

VIPER - Magyarországi tevékenységek

• ViPER márciusi trénerképző találkozó

A ViPER projektünk keretében folyó Belső Akadémia képzéssorozatunk márciusi találkozóján a Kulissza Készségfejlesztő Alkotóműhelyből Kamenik Klaudia és Szilágyi Diána tartott

• ViPER játékmunka alapú játszóház Pálfán

A 2014 novemberi ViPER képzés olyan nagyon felvillanyozta Görgey Etelkát, hogy elhatározta, ki is próbálja, hogyan is működik ez a

• ViPER képzés Simontornyán

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pedagógia szakos hallgatóként a Rogers Alapítványnál végezhetem szakmai gyakorlatomat. Még szerencsésebbé tesz az, hogy

• ViPER reflexiós találkozó

A sikeres simontornyai játékmunkás trénerképzés után ViPER-es csapatunk egyéni utakra tért, mindenki a saját környezetében próbálgatta a tanultak alkalmazását. Március

• ViPER - Belső Akadémia indul a Rogers Alapítvány szervezésében

VIPER - Nemzetközi tevékenységek

• Engedjük játszani a gyerekeket! - ViPER Trénerfelkészítő képzés Innsbruckban

2014 november végén Innsbruckban volt a ViPER projekt következő találkozója, amely egyben egy kétnapos trénerfelkészítő alkalmat is magába foglalt. A

• Nemzetközi megvalósíthatósági tanulmány (English version)

• Elkészült a nemzetközi megvalósíthatósági tanulmány a Játékos önkéntesek projektben!

Hét ország együttműködésében elkészült a Játékos önkéntesek alapkutatás tanulmánya. A tanulmányban azt vizsgáljuk, hogy mennyire nyújt újat a játékmunka megközelítés