ViPER Logo complete - transparent - 300dpi CustomA ViPER - „Játékos Önkéntesek – Utak a munkaerőpiacra" projejt célja egy olyan önkéntesek számára készült tréning program honosítása, amely minőségi fejlődést jelentene a gyerekekkel dolgozni kívánó felnőttek számára. A "Játékos Önkéntesek" képzési program jelenleg az Egyesült Királyság SkillsActive (Sector Skills Council) tanácsa által akkreditált program. Partnereinkkel együtt a projekt során a helyi jó gyakorlatokat Európa szerte összegyűjtjük, és ezek tanulságait is felhasználva alkotunk meg egy egész Európában hozzáférhető tréning programot. A projektünk végeredménye egy többnyelvű tréning program, kapcsolódó képzési anyagokkal a szakmai képzést végző oktatók és trénerek, valamint a tanulók részére.

A ViPER projekt célja, hogy egy már létező önkéntes oktatási program tananyagának átültetésével a szakmai oktatás és felnőttképzés minőségét javítsa a célországokban, és képzési lehetőséget biztosítson azok számára, akik gyermekekkel szeretnének dolgozni. A nemzetközi konzorcium az együttműködés folyamán az európai jó gyakorlatokat kívánja a képzésébe beépíteni, amelynek célja pedig a gyermekek minőségi játékra való inspirálása és segítése Európában. Szeretnénk, ha a programunk, valamint a gyermekek játékát támogató önkéntes modell egy EU által elismert oktatási programmá váljon.

A ViPER arra az igényre válaszol, hogy a gyermekek napközbeni ellátásának szükséglete segítheti a nőket a munkába visszatérésben. Míg a tananyag része a szociális és civil kompetenciák fejlesztése is, a játékra helyezett hangsúly a tanulók már meglévő szülői kompetenciáit növeli.

Képzésünk, és az azt támogató tananyag várt hatása, hogy kompetens játékpedagógia terén dolgozó önkéntes munkaerő jelenjen meg Európában, ezzel is hozzájárulva a civil aktivitás és az önkéntesség elterjedéséhez.

További információk a projekt honlapján:

www.viperproject.eu

EU footer Viper

VIPER - Magyarországi tevékenységek

• ViPER márciusi trénerképző találkozó

A ViPER projektünk keretében folyó Belső Akadémia képzéssorozatunk márciusi találkozóján a Kulissza Készségfejlesztő Alkotóműhelyből Kamenik Klaudia és Szilágyi Diána tartott

• ViPER játékmunka alapú játszóház Pálfán

A 2014 novemberi ViPER képzés olyan nagyon felvillanyozta Görgey Etelkát, hogy elhatározta, ki is próbálja, hogyan is működik ez a

• ViPER képzés Simontornyán

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pedagógia szakos hallgatóként a Rogers Alapítványnál végezhetem szakmai gyakorlatomat. Még szerencsésebbé tesz az, hogy

• ViPER reflexiós találkozó

A sikeres simontornyai játékmunkás trénerképzés után ViPER-es csapatunk egyéni utakra tért, mindenki a saját környezetében próbálgatta a tanultak alkalmazását. Március

• ViPER - Belső Akadémia indul a Rogers Alapítvány szervezésében

A Játékos Önkéntesek – ViPER – projekt keretében trénereket kell képeznünk a játékmunka terén. Mivel a játékmunka megközelítése (spontán, szabad

VIPER - Nemzetközi tevékenységek

• Engedjük játszani a gyerekeket! - ViPER Trénerfelkészítő képzés Innsbruckban

2014 november végén Innsbruckban volt a ViPER projekt következő találkozója, amely egyben egy kétnapos trénerfelkészítő alkalmat is magába foglalt. A

• Nemzetközi megvalósíthatósági tanulmány (English version)

• Elkészült a nemzetközi megvalósíthatósági tanulmány a Játékos önkéntesek projektben!

Hét ország együttműködésében elkészült a Játékos önkéntesek alapkutatás tanulmánya. A tanulmányban azt vizsgáljuk, hogy mennyire nyújt újat a játékmunka megközelítés