2017 februárja a játék, mese és önismeret hármas pillérére támaszkodott. Már az első héten folytatódott az Eumoschool Erasmus+ projektünk tanárképzési sorozata az érzelmi intelligencia iskolai keretek között való alkalmazásáról, amit egy héttel később a Dramatic Changes Erasmus+ projekt két napos trénerképzői követtek. Két önkéntesünk – Páll Gábor és Sinka Ármin korábbi résztvevők – vezetésével 9 középiskolás korú diák is részt vehetett egy munkaerőpiaci kompetencia fejlesztő tréningen.

Mindkét képzéssorozatban drámapedagógia eszközökre helyezzük a hangsúlyt, miközben Suhajda Virág a Kamishibai (papírszínház) alkalmazási lehetőségeivel is megismertette a résztvevőket.
Az imént említett Dramatic Changes Erasmus+ projektünk záróakkordjaként, valamint az ARTPAD Erasmus+ elkészült Jógyakorlat-gyűjteményének bemutatása kapcsán közös Élménynapot szerveztünk 2017. február 21-én – „Játék és szín-játék - Fejlesztés drámával és játékkal” címmel - az RS9 Színházban. Lencse Máté a Toldi-Tanoda vezetője a társasjáték-pedagógia, Lábán Katalin pedig a drámapedagógia és kreatív írás alkalmazási lehetőségeibe vezette meg az műhelyek résztvevőit.
A résztvevőknek emellett lehetőségük volt a Morality – Te mit tennél? – erkölcsi dilemmákat feldolgozó csoportos kártyajáték kipróbálására is – Páll Gábor és Heltai Júlia tervezők vezetésével.
A Play-Way – szabad játék módszerét mindenki saját élményeink keresztül érthette meg, míg a Kamishibai (papírszínház) drámapedagógia alkalmazási lehetőségeiről egy teljes foglalkozáson való részvétellel szerezhettek személyes tapasztalatokat résztvevők.
Emellett pedig 2017. február 27-28-án volt az első találkozónk a LEHUA – Learning Humanity from Animals Erasmus+ projektünk partnereivel Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hiszen az egyik partnerünk maga a Fővárosi Állat- és Növénykert. Emellett szlovákiai partnerünk a Tandem, n.o. a romániai pedig a Milvus Group. A két éves projekt során olyan tréninganyagot fogunk kidolgozni, ahol élmény alapú tanulási keretek között a résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy az állatokkal való kapcsolata és/vagy megfigyelése által mélyebb önismeretre tehessen szert. Hamarosan elkészül a projekt weboldala is, de addig is érdemes követni a LEHUA Erasmus+ projekt dinamikusan fejlődő Facebook oldalát.

Partnereink, tagságaink