Izgalmasan indult a 2017-es év is. Már rögtön az első héten a Játssz tovább! – trénerképző keretében két napra Simontornyára mentünk, de még előtte pénteken folytatódott az Eumoschool Erasmus+ projektünk tanárképzési sorozata az érzelmi intelligencia iskolai keretek között való alkalmazásáról. Mind a két képzés nagyon jó hangulatban zajlott. Simontornyán – többek közt - játszottunk imaginatív relaxációs gyakorlatokat („varázsjátékokat”), montázsokat faragtunk fotókból, önmagunkon gondolkodtunk képek segítségével, és a két nap zárásaként egy dinamikus mozgásterápiás foglalkozáson mélyítettük önmagunk megértését.

Egy héttel később az ARTPAD Erasmus+ - játékkal és drámapedagógiai eszközökkel a korai iskolaelhagyás megelőzéséért – projektünk nemzetközi találkozóján St. Pöltenben járt Suhajda Virág és Vastag Zsuzsa.
Mindenközben elkezdtük a Dramatic Changes Erasmus+ projekt két napos trénerképzőit is. Tartottunk képzést az Új Nemzedék Központ Közösségi Tér vezetőinek már most januárban, és még további négy képzésünk lesz februárban is. A tréningek során Munkaerőpiaci kompetencia fejlesztő képzések tartására készítjük fel a résztvevőket. Többek között a következő témákat járjuk körül: érzelmi intelligencia szerepe az álláskeresésben – drámapedagógia eszközök alkalmazása a felkészítésben – személyes kompetenciák felismerési lehetőségeinek alkalmazása – testbeszéd szerepe és alkalmazása valamint felkészítés az állásinterjúra.
Az ARTPAD és Dramatic Changes projektünknek közös Élménynapot szervezünk 2017. február 21-én – „Játék és szín-játék - Fejlesztés drámával és játékkal” címmel - az RS9 Színházban, ahol e két projektünk tapasztalatait és eszközeit mutatjuk meg élmény alapú műhelymunkák keretében.
Nagy öröm volt számunkra, hogy a felkértek minket a „Magyar Templeton Program” résztvevői számára, az érzelmi intelligenciát, történelmet és matematikát támogató készségfejlesztési napok tartására. Csizmazia Katalin, Markovics Éva, Knolmárné Kostyál Katalin, Dibó Ágnes és Suhajda Virág mind arról számoltak be, hogy a résztvevő fiatalok számára gyümölcsöző alkalmak voltak. Bízunk benne, hogy a program lezárulása után továbbra is kitartóak és lelkesek maradnak. Sok sikert kívánunk nekik!

Partnereink, tagságaink