Alapítványunk háza tájáról – 2017. április

2017 áprilisa az Érzelmi intelligencia fejlesztés és a trénerképzés köré szerveződött.

2017 április 6-7-én az EUMOSCHOOL Erasmus+ projektünk (Érzelmi neveléssel a korai iskolaelhagyás ellen) nemzetközi találkozóját mi szerveztük Budapesten. Osztrák, török, román, angol és olasz partnereinkkel az első napon az RS9 Színház Vallai kertjében a tapasztalatok megosztására kerülhetett sor gyakorlati foglalkozásokon szerzett saját élményeken keresztül. A második napot a Rogers Akadémián töltöttük, ahol partnereink a kialakított tanulói környezetünkbe nyerhettek betekintést.

Ugyanezen a napon a folytatódó Eumoschool Erasmus+ projektünk tanárképzési sorozatán az egyik partnerünk is részt vett, így betekintést nyerhetett a gyakorlatokba is, amivel az online képzést egészítjük ki itt, Magyarországon.

Az Eumoschool projekt keretein belül pedig még ebben a hónapban elkezdjük a résztvevő iskolák közül kiválasztott intézmények látogatását, ahol az órai gyakorlatokat videóra is vesszük. Interjúkat is készítünk a gyerekekkel és a vezető tanáraikkal, hiszen ezek az anyagok egyrészt visszajelzést adnak nekünk a képzésről, másrészt ezekből készülnek majd el az online tananyag oktató videó is. A következő hónapban biztosan részletesen beszámolunk az élményeinkről, tapasztalatainkról.

Lehua Erasmus+ nemzetközi projektünkbe (Learning Humanity from Animals) készülő jó gyakorlat gyűjtemény összeállításához összehívtuk mindazokat 2017. április 20-ra, aki az alapítványunk környezetében ehhez hozzá tudnak tenni. Az ötletelés hatalmas mennyiségű – több, mint 50 – olyan tevékenységet, játékot, foglalkozást gyűjtött össze, amiből a projektben országonként szükséges 20 kiválasztása már önmagában kihívást fog jelenteni. Természetesen megosztjuk mindenkivel a gyűjteményünket, amint elkészül.

2017. április 22-23-án ismét, immáron harmadszor, Simontornyára mentünk a Játssz tovább! – trénerképző keretében. Ezen a hétvégén Domschitz Mátyás egyetemi tanár és szervezetfejlesztő tréner a társadalmi szerepvállalás, a kommunikáció és önismeret szintjeibe és ezek kapcsolataiba vezette be a résztvevőket, miközben maguk is megtapasztalhatták azokat. Egyben a Baross Gábor Általános Iskolában 2017. május 28-án megrendezésre kerülő: Élményeken át! – Játssz tovább! – Élménynap programját is véglegesítettük és elkezdődött az élménynap előkészítése is.

2017 04 06 Eumoschool  2017 04 20 Lehua  2017 04 22 23 JT

kis plakát