2017 márciusában Suhajda Virág egy különleges képzésen vehetett részt Németországban, ahol a szimbólumok önismereti munkában való használatának lehetőségeiről tanult, kifejezetten gyakorlatorientált tréningen. Az itt tanultakat néhány nappal visszaérkezése után a Játssz tovább! projektünk témalaborján is volt lehetősége nem csak bemutatni, de használni is, miközben a résztvevők tovább gyarapíthatták ezzel eszköztárukat és mélyülhettek el a tréneri önismereti munkában. (A képzés alapja: „The Symfos Project” – Symbols for success implements a strategic approach to improve the existing system of career education and guidance)

Alapítványunk még 2016 év végén pályázatot adott be az Evens Prize for Peace Education 2017 díj elnyerésére a Morality – Te mit tennél? – erkölcsi dilemmákat feldolgozó csoportos kártyajáték nevezésével. Az első értékelő körön túljutva 2017. március 21-én személyesen is eljött hozzánk Marjolein Delvou programmenedzser Belgiumból. A játékot a Rogers Akadémián mutattuk be a diákok lelkes részvételével. Abban reménykedünk, hogy megnyerhetjük a díjat, hiszen a pénzjutalom lehetőséget teremthet a játék terjesztésére és az oktatási anyag elkészítéséhez is.

2017. március 23-a és 25-e között Lengyelországba utazott Vastag Zsuzsa, Turóczi Levente és önkéntesünk Páll Gábor a NAURU – Játék a fiatalok aktív állampolgárságáért nemzetközi projektünk nyitótalálkozójára. A projekt során olyan online oktatási segédanyagot fejlesztünk a Lengyel és Szlovák partnerekkel, amiben a Climate Game 2.0 játék alapjait felhasználva az tanároknak lehetőségük lehet a fiatalok aktív állampolgári szerepvállalását erősíteni, ösztönözni.

Suhajda Virág és Vasta Zsuzsa 2017. március 30-án vezette az ALMA A FÁN – FÓKUSZBAN A KORAI ISKOLAELHAGYÁS – MŰHELYSOROZAT: Reziliencia fejlesztéssel és érzelmi neveléssel a korai iskolaelhagyás ellen – alkalmát, ahol két projektünk - EUMOSCHOOL (Érzelmi neveléssel a korai iskolaelhagyás ellen) és ARTPAD (Reziliencia-fejlesztés játékkal és drámával) - eredményeivel és tréninganyagaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Páll Gábornak és Sinka Árminnak – önkénteseink – március végén lehetősége volt az IDEC – konferencián megtapasztalni a demokratikus iskolák izraeli példáin keresztül a jövő demokratikus iskolaalapítás , demokratikus iskolai vezetés lehetőségeit. (INTERNATIONAL DEMOCRATIC EDUCATION CONFERENCE, Izrael, Hadera) – áprilisban fognak visszatérni és után a reméljük mi is megoszthatjuk az ott szerzett tapasztalataikat.

Játssz tovább Morality  2017 03 23 24 Nauru Wroclaw 14 Custom 2017 03 30 IDEC Páll Gábor Sinka Ármin

Partnereink, tagságaink