Creativity

Originality

Imagination

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Személyközpontúság az iskolai gyakorlatban

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány örömmel hirdeti meg

„A személyközpontú megközelítés adaptációja”

képzést pedagógusok számára!

A képzésen a hagyományos iskolai keretek között dolgozó pedagógusokkal együtt gondolkozunk arról, hogyan és mely területeken lehet és érdemes a személyközpontú megközelítés elemeit beépíteni az iskolai gyakorlatba.

Rövid elméleti bevezető során megismerjük Carl Rogers, a személyközpontú megközelítés megfogalmazójának kiinduló pontjait, majd a rogersi értékek gyakorlati megvalósításának különféle dimenzióit járjuk körbe.

A képzés résztvevői a személyközpontú tanóra felépítését, tervezésének folyamatát, a diák (és önmaga tanulásának) felelősségének kérdését ismerik meg, illetve az önértékelés, a megértés különböző dimenzióit is feltérképezik. Emellett feltárják implementálásának, illetve a felmerülő problémákkal, értetlenséggel való megküzdés lehetőségeit is.

• mit jelentenek a rogersi értékek a gyakorlatban. Mitől lesz személyközpontú egy tanóra?
  • Ha átadjuk (vagy visszaadjuk?) a diáknak a tanulás és értékelés felelősségét, akkor mi adja meg nekünk, tanároknak a biztonságot?
  • Vajon egy osztályban válogatás minden diák képes és hajlandó felvenni ezt a felelősséget? Nem kellene legalább válogatnunk a gyerekek között? Ki érett rá, ki nem?
  • Hogyan tervezzünk egy ehhez a szemlélethez kapcsolódó tanórát?
  • Hogyan tudjuk (és miért szükséges) az önértékelést elsődlegessé tenni?
  • Hogyan tudunk megküzdeni a kollégák, vezetők, szülők és főleg a gyerekek értetlenségével?
  • Fejest ugorjunk? Vagy inkább kis lépésekkel próbálkozzunk?

A képzés vezetője: Csizmazia Katalin

Képzés időtartama: 16 óra (2 nap)

A képzések időpontjai: A képzés a jelentkezések alapján indul

Helyszín: Rogers Akadémia, 1113 Budapest, Vincellér utca 33. 1. emelet 2.

A képzés díja: 16.000 Ft