Carl Rogers szavai

Rendkívüli értékeket tulajdonítok annak, amikor megengedhetem magamnak, hogy megértsek másokat. Ez a kinyilatkoztatásszerű megjegyzés bizonyára furcsának tetszik. Meg kell-e engednem magamnak? Úgy vélem, igen. A másoktól hallott megjegyzések zömét inkább értékeljük vagy megítéljük, mintsem megértjük. Amikor valaki egy érzelmet, hozzászólást vagy védekezést fejt ki, szinte azonnal úgy reagálunk, hogy igaz, butaság, képtelenség, érthetetlen, inkorrekt, kellemetlen. Nagyon ritkán engedhetjük meg magunknak, hogy precízen megértsük, mit is jelent a másik számára az a kijelentés.
Missziónk

Minden ember érték.
Carl Rogers nyomdokain haladva úgy gondoljuk, hogy az ember élő, személyes tapasztalatok és elfogadó kapcsolatok mentén érti meg és teljesíti ki önmagát. Küldetésünk ezen elfogadó kapcsolat fontosságának megértetése, tudatosítása, és valódi találkozások nyújtása, az ezzel szembeni akadályok elhárítása. E cél elérése érdekében oktatási- és a közvetlen megtapasztalást elősegítő tevékenységeket (kuta-tást, képzést, egyéb szolgáltatásokat) szervezünk és bonyolítunk le.

Érzelmi intelligencia, adaptivitás és reziliencia

A gyorsan változó környezetben a legtöbb, amit a gyerekeknek és felnőtteknek adhatunk, hogy segítjük őket a legsikeresebb alkalmazkodásban. A fenti három kompetencia fejlesztése ezért itatja át minden tevékenységünket.

Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal

Csak akkor tudunk békébe kerülni önmagunkkal, ha újra kapcsolatba lépünk a természeti környezetünkkel is. Fenntarthatósági projektjeinkkel, ezen belül is az élő természettel való találkozás elősegítésével igyekszünk ezt mi is támogatni.

Játékpedagógia

A gyerekek a játékon keresztül fejlődnek leginkább, és a felnőttek is felszabadultan tudnak tanulni a játékból. Épp ezért a szabad játékkal és a játék kötöttebb formáival – társasjátékok, táblajátékok, szimulációs játékok, játékos tanulás – egyaránt foglalkozunk projektjeinkben.

Drámapedagógia

A dráma és színjátszás ősi tevékenység. A gyermekek szabad játékában is megjelenik, de a személyiségfejlesztésben és általános kompetenciafejlesztésben is használt módszer. Több célzottan drámás projektünk van, és használjuk az eszközeit oktatási munkánkban.

Ha nekünk ajánlod fel adód egyszázalékát, akkor abban segítesz, hogy a játékpedagógia, drámapedagógia az iskolás korú gyerekek számára elérhető legyen. Nagy hangsúlyt fektetünk képzéseinkben az érzelmi intelligencia fejlesztésére és személyközpontú megközelítés megerősödésére Magyarországon.
Működésünk első tíz évében mintegy hetven oktatási és ifjúsági szervezettel dolgoztunk együtt a bővebben vett Európából, több százzal Magyarországról. Tagjai vagyunk több hazai szervezetnek, például a(z) SNI Tehetséggondozó Tanácsnak, a Magyar Tehetséggondozó Szervezetek Szövetségének, a Nulla Hulladék Hálózatnak, a Reziliencia Hálózatnak, emellett nemzetközi szinten bekapcsolódunk az Initiative for Equality hálózat, a Real World Learning Hálózat, a Playwork Partnerség munkájába. Európai és hazai egyetemekkel és szakkollégiumokkal működünk együtt.

Hogyan ajánlhatod fel 1+1 százalékodat?

Magánszemélyként

ha a NAV készíti el az adóbevallásodat

Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 22-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki a nyomtatványt és 2017. május 22-ig postázd el a lakhelyed szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.

Magánszemélyként

ha munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallásodat:

A 16EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak, ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 22-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki a nyomtatványt és 2017. május 22-ig postázd el a lakhelyed szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.

Magánszemélyként

Ha te küldöd be adóbevallásodat:

Elektronikusan rendelkezhetsz az 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon vagy a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 22-ig, ha van ügyfélkapud. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki a nyomtatványt és 2017. május 22-ig postázd el a lakhelyed szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.

Egyéni vállalkozóként

Ha az adóbevallásodkor nem nyilatkoztál

Elektronikusan rendelkezhetsz az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon ha van ügyfélkapud. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki a nyomtatványt és 2017. május 22-ig postázd el a lakhelyed szerinti illetékes NAV-kirendeltségnek.

Nyilatkozat letöltése

Nyilatkozat (1+1%) - szerkeszthető változat Letöltés
Ezt a nyilatkozatot úgy készítettük elő, hogy kedvezményezettként alapítványunkat és a Nemzeti Tehetség Program-ot jelöltük meg. Itt már csak a saját adataidat kell megadnod.
Nyilatkozat (1%) - pdf Letöltés
Ezt a nyilatkozatot úgy készítettük elő, hogy alapítványunkat jelöltük be kedvezményezettnek, míg a második egyszázalékról továbbra is neked kell nyilatkozni, ha szeretnél.
Nyilatkozat (biankó) - pdf Letöltés
Ezt a nyilatkozatot üresen hagytuk, hogyha másnak szeretnéd felajánlani adód 1+1 százalékát.
Nyilatkozat (1+1%) - pdf Letöltés
Nyilatkozat (1%) - szerkeszthető változat Letöltés